1. division slutspil: Herlufsholm og Vildbjerg fastholder førstepladserne

0
2086
Vildbjerg efter sejr i november 2020. Foto: Vildbjerg

Tredje runde af slutspillet i 1. division løb af stablen over weekenden, hvor både Herlufsholm og Vildbjerg forsvarede førertrøjen i hver deres pulje.

Af Marie Bebe

OPDATERET: Slutspillet er godt i gang i kvindernes 1. division, hvor der over weekenden blev spillet i alt 8 kampe fordelt på de to puljer. Holdene kæmper om pladserne til næste sæsons 1. division og er inddelt i to puljer, hver bestående af 8 hold.

Når turneringen er færdigspillet lørdag den 19. juni, rykker nr. 1 og 2 i hver pulje op i den nye 1. division sammen med de fire nederste fra Kval-ligaen. Nummer 3-7 i hver pulje får plads i den nye 2. division øst og vest, mens puljernes nummer 8 ryger ned i kvindeserie øst og vest. De to bedst placerede fra kvindeserierne rykker op i 2. division

Du kan læse mere om den nye turneringsstruktur her.

Fynsk målfest og topopgør i pulje 1

Næsby – FC Damsø (6-0)
Den første kamp i pulje 1 resulterede i en fynsk magtdemonstration, da hjemmeholdet Næsby vandt hele 6-0 over gæsterne fra FC Damsø. Næsbys Agnes Klingenberg nettede hele to gange for hjemmeholdet, der også kunne skrive Julie Dollerup Skov, Cathrine Møller Nielsen og Nanna Mailand Rosengreen på målscorerlisten. Med storsejren rykker Næsby et tak op i tabellen og ligger nu på 2. pladsen.

Fredensborg BI – Østerbro IF (1-0)
I lørdagens anden kamp tog Fredensborg BI imod Østerbro IF, der endte med en 1-0 sejr til hjemmeholdet. Fredensborgs Mathilde Fischer blev kampens matchvinder, da hun scorede i allersidste minut af den ordinære spilletid. Med de tre point fra opgøret mod Østerbro IF kravler Fredensborg BI fra 7. pladsen og op på 6. pladsen.

Herlufsholm – Solrød FC (2-1)
Der var dømt topopgør i pulje 1, da etterne fra Herlufsholm fik besøg af puljens toer, Solrød FC. Gæsterne kom bedst fra start med et mål fra Amalie Hemann Hansen i kampens 28. minut. Men få minutter efter udlignede Herlufsholms Josefine Mejer til 1-1. Hjemmeholdets Katrine Krag-Andersen scorede til 2-1, der blev kampens slutresultat. Dermed fastholder Herlufsholm puljens førsteplads, og Solrød FC hopper ned på tredjepladsen.

FB – BSF (1-3)
Sidste kamp blev spillet søndag, hvor puljens bundprop FB mødte BSF. Allerede i første halvleg kom BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold) foran til 0-2 med mål fra Sofia Weatherall og Vida Fleur. I anden halvleg var Weatherall på den igen, da hun scorede til 0-3. FB (Frederiksberg Boldklub) gav ikke helt op, og det lykkedes Rikke Otte at reducere til 1-3, der blev kampens endelige resultat. FB forbliver dermed på puljens sidsteplads.

Stilling, Pulje 1

 1. Herlufsholm (17)
 2. Næsby (12)
 3. Solrød FC (11)
 4. BSF (11)
 5. Østerbro IF (8)
 6. Fredensborg BI (7)
 7. FC Damsø (4)
 8. FB (2)

Vildbjerg, Lyseng og Varde fortsat top tre i pulje 2

JAI, Aarhus – IF Lyseng (1-2)
Første kamp i pulje to blev spillet lørdag mellem JAI, Aarhus og IF Lyseng. Her kom hjemmeholdet fra Aarhus først foran, da Rikke Trans Ebbekær Jensen scorede til 1-0. Ti minutter senere udlignede Lysengs Laura Abrosius til 1-1. Kampen skulle derfor afgøres i 2. halvleg, og det sørgede Laura Ambrosius for, da hun blev dobbelt målscorer med sit mål til 1-2. Med sejren fastholder IF Lyseng deres 2. plads i puljen.

Romalt IF – Vildbjerg (0-2)
Puljens top- og bundhold tørnede sammen lørdag, da Romalt IF tog imod Vildbjerg. Her tog topholdet Vildbjerg stikket hjem med en sejr på 0-2. Målscorerne fra Vildbjerg var Kirstine Roland Lykke og Andrea Hauge, der sammen med resten af truppen fastholder puljens førsteplads. Romalt IF lykkedes ikke med at få skrabet point til sig og er fortsat bundprop med 0 point.

Aarhus 1900 – Varde IF (3-4)
Aarhus 1900 spillede på hjemmebane mod Varde IF i søndagens første kamp. Det blev en målrig af slagsen med en slutstilling på hele 3-4. Hjemmeholdet fik kampens første to mål scoret af Emma Rants og Leah Sørensen. Gæsterne fra Varde kom dog hurtigt igen, først med reducering fra Mathilde Braithwaite og derefter udligning af Julie Mouridsen. Aarhus 1900 fik sparket sig foran igen, men i løbet af kampens sidste fem minutter scorede gæsternes Solveig Enemark Andersen hele to gange og sikrede dermed Varde en sejr på 3-4.

Fortuna Hjørring – Aalborg Freja (1-3)
Rundens sidste kamp bød på nordjysk opgør, da Fortuna Hjørring spillede hjemme mod Aalborg Freja. Hjemmeholdet fra Hjørring bragte sig foran med 1-0 efter blot 10 minutter, med mål fra Karoline Kobber Kristensen. Gæsterne fra Aalborg kom dog hurtigt igen med en udligning fra Nanna Tange. I anden halvleg lukkede Aalborg Freja kampen med to ekstra mål af Christina Løgsted og Anne Andreasen. Aalborg Freja vinder dermed med 1-3 og forbliver på puljens fjerdeplads.

Stilling, Pulje 2 

 1. Vildbjerg (19)
 2. IF Lyseng (14)
 3. Varde IF (13)
 4. Aalborg Freja (11)
 5. JAI, Aarhus (8)
 6. Fortuna Hjørring (7)
 7. Aarhus 1900 (3)
 8. Romalt IF (0)

Næste runde af slutspillet i 1. division spilles den 17. og 18. april.