Odense Q under kamp i 2020. Foto: Iver Tidemand

Anden runde i kvalifikationsspillet til Gjensidige Kvindeliga blev spillet lørdag, og bød blandt andet på målfest i Sundby og en delt førsteplads til AGF og Odense Q.

Af Marie Bebe

Der var fuld gang i kvalifikationsturneringen til Gjensidige kvindeliga i lørdagens tre opgør. Odense Q og AGF sikrede sig begge maksimumpoint og har sat sig på toppen af tabellen, hvorimod Sundby og B.93 endnu ikke har skrabet point til sig.

ASA, Aarhus – B.93 (2-0)
ASA, Aarhus fik deres første sejr i kvalifikationsspillet, da de lørdag vandt 2-0 over B.93. ASA, Aarhus bragte sig hurtigt på vinderkurs og fik begge deres mål indenfor kampens første 17 minutter. Stine Bloch scorede til 1-0 efter blot et minuts spilletid, og et kvarter senere kunne hun endnu engang sende bolden i kassen til 2-0.

Sundby – AGF (3-5)
Der var mål i støvlerne hos både Sundby og AGF, da de tørnede sammen i lørdagens kvalopgør. Gæsterne fra Aarhus kom stærkt fra start med to mål fra Cecilie Winther Johansen og et mål af Hanna Elizabeth Terry i kampens første halve time. Kort efter reducerede Sundbys Sophia Manniche Ravn til halvlegsstillingen 1-3.

I anden halvleg reducerede Sundby yderligere til 2-3 på et straffesparksmål af Pernille Helmark. Men AGF kom hurtigt igen med målet til 4-2 af Sofie Bloch. I sidste minut af den ordinære spilletid sikrede Cecilie Winther Johansen sig et hattrick med endnu et mål til stillingen 5-2. Sundby pyntede på resultatet med et sidste mål, men tabte endeligt med 3-5.

AaB – OdenseQ (1-2)
Forud for lørdagens opgør lå AaB og Odense Q lige i tabellen med tre point hver. Det skulle ændre sig efter kampen, som gæsterne fra Odense Q vandt 1-2. Første mål blev scoret af AaBs Julia Charlotte Arnesen, der sendte hjemmeholdet til halvleg med en føring på 1-0. Odense Q kom dog stærkt igen i anden halvleg, hvor Nicoline Kiilsholm Bæksted udlignede til 1-1 efter 51 minutter. Kampen stod lige indtil allersidste minut af den ordinære spilletid, hvor Odense Q’s Sarah Sundahl scorede sejrsmålet til 1-2. Med sejren deler Odense Q førstepladsen i kvalifikationsturneringen med AGF.

Kilde: dbu.dk