ASA, Aarhus er kvalens underdogs: ”Vi kommer for at spille, og vi tror på vores chance”

0
2206
Foto: ASA, Aarhus

Der er dømt lokalopgør i Smilets By, når ASA, Aarhus tørner sammen med AGF på Ceres Park i lørdagens første kamp i kvalifikationsturneringen til Gjensidige Kvindeliga. Selvom ASA, Aarhus er turneringens underdogs, er de klar til at kæmpe for point.

Af Marie Bebe

En århusiansk version af David mod Goliat finder sted på Ceres Park, når ASA, Aarhus skal spille om kvalifikationsturneringens første point mod AGF lørdag den 3. april kl. 14.00.

Hjemmeholdet AGF skal kæmpe for at blive i Gjensidige Kvindeliga, hvor de sluttede grundspillet med 8 point. Det er altså en modstander på et markant højere niveau, som 1. divisionsklubben ASA, Aarhus skal forsøge at nuppe point fra. Det skræmmer dog ikke ASA’s cheftræner, Jack Hansen.

”Vi er undertippede i kampen, det er vi helt med på. Men jeg vil ikke vurdere, at vi er helt ude af kampen. Vi vil i hvert fald ikke gå ind til kampen, og stille os tilbage, og lægge os fladt ned. Vi kommer for at spille, og vi tror på vores chance”, siger Jack Hansen, cheftræner i ASA, Aarhus.

Kampen mod AGF er ikke bare spændende, fordi det er første kamp i kvalifikationsturneringen. Der er tale om et vaskeægte lokalopgør mellem de to århusianske klubber, som skal spilles på byens største stadion, Ceres Park. Derudover er det første gang, at der er point på spil mellem de to hold. Cheftræner Jack Hansen håber på, at ASA-spillerne kan nyde kampen og måske få et ekstra skud energi, netop fordi det er et lokalopgør.

”Vi vil gå ind og glæde os over, at vi får lov til at spille mod AGF, hvor vi skal spille om point. Vi vil sige til spillerne, at de bare skal gå ind og nyde det.”, siger Jack Hansen.

Byens to klubber har indtil nu spillet i hver deres liga. Det har gjort det vanskeligt at vurdere, hvor stor en niveauforskel, der reelt er mellem dem. Det vil lørdagens direkte opgør være med til at klarlægge, og det er ASA, Aarhus spændte på at finde ud af.

”Det er AGF, som vi hele tiden har gået og set lidt op til. De er ligesom storesøsteren i byen. Det er klart dem, vi gerne vil op og måle os med. Nu får vi at se på lørdag, hvor tæt vi er på, eller hvor langt vi er fra”, siger Jack Hansen, cheftræner i ASA, Aarhus.

Rollen som underdogs har lettet presset

ASA, Aarhus har nået deres første mål ved at kvalificere sig til kvalifikationsturneringen. Selvom holdet bestemt ikke favoritter til at rykke op i Gjensidige Kvindeliga, glæder de sig over at have sikret sig en plads i 1. division efter sommer. Rollen som underdogs giver også holdet mulighed for at spille mere frit, end de hidtil har gjort.

”Her i oprykningsspillet i 1. division har vi spillet lidt under pres, fordi vi hele tiden har haft forventningen om at skulle rykke op i kval. Nu er det lykkedes, så nu vender det hele lidt. Nu er det os, der er underdogs, og det er os, der kan komme ind og overraske. Den rolle glæder vi os til at komme i”, siger Jack Hansen.

Det kan allerede mærkes til træning, at presset på ASA-truppen er lettet. Ifølge cheftræneren har kvalifikationen givet god energi til holdet, hvor spillerne for tiden er ekstra glade og i godt humør, både under træning og forhåbentligt til kamp. Den gode energi er nødvendig at tage med videre i kvalifikationsturneringen, hvor holdet vil møde stærkere modstandere, end de har været vant til.

”Jeg håber ikke, der går for lang tid, før vi finder ud af, hvad der skal til, for at begå os i kvalrækken. Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal indhente det. Men vi kommer til at starte to, tre skridt bag de andre”, siger Jack Hansen.

Et sammensat hold, der er stærke under pres

ASA, Aarhus-truppen adskiller sig på flere måder fra deres kommende modstandere i kvalifikationsturneringen. Holdet består udelukkende af spillere, der er kommet til udefra, og der er dermed ingen af egen avl i truppen. Klubben har ikke et U18DM-hold, som mange andre hold, og får derfor ikke spillere op fra egne rækker. Derudover har holdet kun to træningspas om ugen, som må udnyttes til fulde for at kunne holde niveau.

På trods af udfordringerne vurderer cheftræneren, at de særligt har ét stærkt kort at spille i den kommende turnering. Truppen har nemlig vist sig at være meget stærke under pres, mener cheftræner Jack Hansen.

”Viljen til at samarbejde under pres er et af de kendetegn ved os, som vi er meget stolte af og glade for. Vi er ikke i tvivl om, at vi kommer under pres i mange af de kampe, vi skal ud at spille. Ikke fordi vi frygter det, overhovedet – det er kun noget, der motiverer os endnu mere”, siger Jack Hansen.

Tiden vil vise, hvor stort et pres ASA-truppen kan holde til i den kommende kvalifikationsturnering. Selvom holdet endnu ikke har diskuteret, hvad deres næste mål er, så er det sikkert, at de vil gøre alt, hvad de kan, for at stå med oprejst pande, når turneringen er slut.

”Hvis vi kan gå fra kampen og se hinanden i øjnene og med hovedet højt, så har vi leveret det bedste, vi kunne.”, siger Jack Hansen, cheftræner i ASA, Aarhus.

Kampen mellem ASA, Aarhus og AGF spilles lørdag den 3. april kl. 14.00 og kan ses her.