Brian Sørensen vender retur til Fortuna Hjørring

0
2490
Brian Sørensen forlader Fortuna Hjørring til sommer. Billedcollage: Fortuna Hjørring

Brian Sørensen bliver ny cheftræner i Fortuna Hjørring, som han gjorde til mestre i 2014 og 2016. Med sig har han australske Stephen Neligan, der beskrives som en af de bedste indenfor individuel træning

Bare 10 dage efter, at Fortuna Hjørring fyrede sin cheftræner Niclas Hougaard, er Fortuna klar med afløseren. Og det er i ingen hvem-som-helst, der nu skal stå i spidsen for de ambitiøse nordjyder. Fortuna har indgået en aftale med Brian Sørensen, der var cheftræner i klubben i årene 2012-2017, hvor det blev til to mesterskaber i 2014 og 2016.

Brian Sørensen har de seneste tre år været ansat i FC Nordsjælland. Her var han på rekordtid med til at skabe et hold, der kan blande sig i toppen af dansk kvindefodbold. Nu vender han retur til Hjørring, hvor han sammen med sit trænerteam skal være med til at sikre, at Fortuna fortsat kan være blandt de førende i dansk kvindefodbold.

“Klubben er overbevist om, at han er den rette til at kombinere elite med talentudvikling, og derigennem arbejde klubben til tops i dansk og Europæisk kvindefodbold,” skriver Fortuna i en pressemeddelelse.

40-årige Brian Sørensen har skabt sig et fornemt renommé i dansk kvindefodbold. Det skyldes ikke mindst årene i Fortuna, hvor han var med til at udvikle en række internationale topspillere. De seneste 13 landsholdsspillere fra Fortuna er spillere, som Brian Sørensen hentede til klubben, heriblandt Nadja Nadim og Signe Bruun, der begge i spiller i storklubben Paris-Saint Germain.

“Brian Sørensen ser nu frem til at arbejde med de elitespillere, der danner Fortunas trup i Gjensidige Kvindeliga. Sammen med andre trænere i Fortuna satser han også på at videreudvikle den talentfulde ungdom, der blomstrer omkring Dana Cup Academy og Fortuna,” skriver Fortuna.

Australske Stephen Neligan rykker sammen mmed Brian Sørensen fra FC Nordsjælland til Fortuna Hjørring, hvor han skal være individuel træner.

Individuel træner fra Australien

Med sig til Fortuna har Brian Sørensen australske Stephen Neligan, der beskrives som “en af verdens allerbedste, når der arbejdes med individuel træning”. Brian Sørensen præsenterer Stephen Neligan sådan her:

“Stephen er fra Australien og en meget dygtig individuel træner. Han har drevet First Phase Factory i Sydney fra 2017-2020 indtil corona-pandemien ramte her. Siden august 2020 har han været tilknytte FC Nordsjælland som Head of Individuel Development for kvindeafdelingen.  Stephen har trænet mange af de australske og amerikanske landsholdsspillere på både herre- og damesiden. Han har været leder af Hills Sports High School i Western Sydney siden starten 2014”.