Første runde i kval: Odense Q nupper førstepladsen og AGF vinder lokalopgør

0
1340
Foto: Iver Tidemand

I kvalifikationsspillet skulle de første point fordeles i lørdagens tre kampe. Runden bød på både lokalopgør i Århus og fynsk dominans fra Odense Q, der har sat sig på toppen af tabellen.

Af Marie Bebe

Den første runde i kvalifikationsturneringen gik løs lørdag, hvor de første point skulle fordeles mellem de i alt seks hold. Alle hold startede turneringen med 0 point, men efter dagens slutfløjt har tre hold scoret maksimumpoint.

I Århus var der dømt lokalopgør mellem AGF og ASA, Aarhus, der endte med en sejr på 2-0 til hjemmeholdet AGF. Hjemmeholdets mål blev sendt i kassen af Hannah Holgersen og Mathilde Kruse, og holdet ligger nu lunt på en 2. plads i turneringen.

På Fyn stod opgøret mellem de to 1. divisionsklubber Odense Q og Sundby. Her nuppede et veloplagt Odense Q tre point med en sejr på 3-0 med mål fra Kamilla Ørskov Jensen, Nicoline Kiilsholm Bæksted og Sofia Anna Hvidbak Zografos.

Rundens sidste kamp løb af stablen mellem B.93 og AaB. Her sejrede AaB med 0-1 på et mål af Cornelia Kramer. En længeventet sejr for gæsterne fra Aalborg, der sluttede grundspillet i Gjensidige Kvindeliga med blot 1 point.

Kvalifikationsspil – stilling:

  1. OdenseQ (3 point)
  2. AGF (3 point)
  3. AaB (3 point)
  4. B. 93 (0 point)
  5. ASA, Aarhus (0 point)
  6. Sundby (0 point)

Næste runde i kvalifikationsspillet fløjtes i gang den 17. april.