KoldingQs u18 dm træner: ”Corona har lært mig at være mere omstillingsparat”

0
1503
Jesper Gejl Larsen, U18 DM-træner i KoldingQ.

Corona-pandemien har givet masser af udfordringer for spillere og trænere. Men der er også kommet positive ting ud af de anderledes træningsforhold. “Jeg er blevet mere omstillingsparat,” siger KoldingQs U18 DM-træner Jesper Gejl Larsen

Af Astrid Simone Trolle

Vinterpausen blev længere end forventet for mange danske klubber. Coronapandemien betød, at udendørsaktiviteter blev sat på hold i flere uger. For KoldingQ’s U18 hold var det lig med en længere vinterpause og en opstart med træning i mindre grupper. De første tre uger var spillerne inddelt i mindre grupper, og træningen var hovedsagelig baseret på at udvikle de tekniske færdigheder for de enkelte spillere.

Nu er restriktionerne lempet og der kan trænes normalt igen. Men der tages stadig forbehold som ugentlige test og skemaer om spillernes fysiske tilstand, og KoldingQ-træner Jesper Gejl Larsen er meget opmærksom på, at den sene opstart og et hårdt kampprogram kan resultere potentielle skader.

Risiko for skader

Hans spillere har den sidste tid inden sæsonstart, gennemgået et hårdt fysisk program med mange løb og øvelser. Det kan betyde, at der kommer skader som følge af de hårde træninger. Men det er også en nødvendighed for en klub, der har et mål om at vinde kampe.

”Men heldigvis har vi en forholdsvis stor U18 DM-trup på ca. 25 spillere. Det giver os en vis sikkerhed i forhold til, hvis enkelte spillere får skader. Jeg har dog mine bekymringer om klubber med mindre trupper. De vil formentlig ikke være lige så modstandsdygtige i forhold til skader,” siger Jesper Gejl Larsen.

Mere omstillingsparat

Der er dog også kommet positive ting ud af de anderledes træningsforhold under coronaen. Jesper Gejl konstaterer, at han er blevet mere omstillingsparat.

”Normalt vil trænere gerne forsøge at styre alting, hvilket har vist sig ikke altid at være lige til. Corona har givet en del udfordringer for alle, også trænere. Det har dog samtidig betydet, at man er blevet mere omstillingsparat” siger Jesper Gejl Larsen.

På plussiden tæller også, at coronanedlukningen har givet spillerne mere fodboldsult.

Jesper Gejl Larsen havde frygtet, at nedlukningen ville have fået spillere til at droppe fodbolden, men heldigvis vurderede træner Jesper Gejl Larsen, at spillerne forsatte, hvilket gav træneren en større tryghed igennem denne lockdown.

”Jeg oplever, at der er kommet en større taknemmelighed for fodbold, hvilket har styrket sulten for fodbold for flere af spillerne. Ingen spillere har valgt at stoppe, og pigerne har været glade for endelig at kunne spille igen efter en længere pause end normalt. Spillerne er topmotiveret, der er med til at sikre træning på højt niveau, som udvikler vores hold i en positiv retning” siger Jesper Gejl Larsen.

Mål om top-5

KoldingQ’s mål er at være med i top-5.

”KoldingQ er en klub, der vil være med, hvor det er rigtig sjovt. Vi går altid på banen for at vinde. Dog skal udviklingen ikke glemmes, der også er en stor del af klubben, for forsat at kunne sende kvalificerede spillere op på kvindeligaholdet. Allerede nu har et par af spillerne taget springet fra ungdomsbold til seniorbold. Det har betydet, at flere af u16 pigerne har fået mulighed for at tage springet til DM-ligaen. En vigtig løsning for at truppen forsat kan opretholde sin brede.” siger Jesper Gejl Larsen

Alt i alt, har det været en mere anderledes opstart, der på mange punkter både har udfordret og udviklet træner Jesper Gejl Larsen.

KoldingQ har hentet tolv point i fem kampe siden tuneringen gik i gang igen. Det gør også målene om en top 5 realistiske, da holdets ligger på en 3. plads.