AGF vinder topkamp i kvalifikationen

0
1274
AGF trak det længste strå i lørdagens topkamp mod OdenseQ og vinder 4-1. Foto: AGF

Der var direkte kamp om kvalifikationsturneringens førsteplads, da AGF tørnede sammen med OdenseQ i lørdagens topkamp. AGF hev stikket hjem med en sejr på hele 4-1.

Af Marie Bebe

Lørdag bød på topkamp i kvalifikationsturneringen til Gjensidige Kvindeliga, da puljens ettere AGF tog imod OdenseQ på andenpladsen. Inden kampen var der blot et point mellem de to hold, og dermed var det en direkte kamp om puljens førsteplads.

Kampen startede for fuld blæs og begge hold trykkede på. Allerede efter fem minutter kom hjemmeholdet fra AGF foran til 1-0 med et mål af Caroline Jensen, godt hjulpet på vej af et målmandsdrop. Føringen holdt dog ikke længe, da OdenseQ’s Kamilla Ørskov Jensen udlignede til 1-1 kort tid efter.

OdenseQ fejrer scoring. Foto: AGF

Efter 30 minutter lykkedes det et godt spillende AGF at bringe sig foran, da Mathilde Kruse sendte bolden i nettet til 2-1. Den føring øgede Maria Herdel Pedersen i halvlegens sidste minutter, og bragte dermed holdene til halvleg med stillingen 3-1.

I starten af anden halvleg var AGF’s Mathilde Kruse tæt på at øge føringen, men måtte se bolden løbe forbi målet. OdenseQ gav ikke op og bragte sig selv frem til flere gode muligheder, der dog manglede den sidste skarphed. AGF fortsatte ligeledes med et godt pres, men formåede ikke at øge føringen i første omgang.

Foto: AGF

Det skulle dog ændre sig i kampens døende minutter, hvor Thea Rhode lukkede kampen med sin scoring til 4-1. Det blev kampens endelige resultat, og AGF fører dermed kvalifikationsspillet med 13 point og efterlader OdenseQ på tredjepladsen med 9 point.

AaB nupper andenpladsen og B.93 storsejrer

Lørdagens første kamp i turneringen blev spillet mellem Sundby og B.93. Det blev til en solid sejr til gæsterne fra B.93 på hele 1-5. Målscorerne fra B.93 var Omewa Joy Ogochuckwu, Josefine Funch, Sissel Bøje Kielnhofer med to mål og Viktoria Einsbor. Sundbys Pernille Mellergaard stod for hjemmeholdets eneste mål.

AaB tog imod ASA, Aarhus hjemme på Aalborg Portland Park. Her nuppede hjemmeholdet en sejr på 2-1, og indtager dermed en andenplads i puljen med i alt 10 point. Cornelia Kramer blev dobbeltmålscorer for AaB, og Benedicte Moss Rasmussen stod for ASA, Aarhus’ eneste mål.

Stillingen i kvalifikationsturneringen. Grafik: Kvindeliga.dk