DM i efterskolefodbold kommer til Nissum i 2022

0
3524

Nørre Nissum Efterskole skal i 2022 være vært for den største årlige begivenhed for efterskolefodbold.

Af Maria Brunsgaard Krogshede

16 drengehold og 16 pigehold – i alt 600 efterskoleelever – tørner sammen på Nørre Nissum Efterskole, når skolen i 2022 kan byde velkommen til DM i efterskolefodbold. Det skulle ellers efter planen have været allerede i dette forår 2021, at DM kom til Nissum, men på grund af Corona-pandemien er det kommende DM aflyst.

Derfor får efterskolen nu endnu et år til at gøre alting helt klar til det store event.

  • Det er planen, at både lærere, pedeller, køkkenpersonale, ledelse og ikke mindst eleverne kommer til at arbejde sammen om at stå for det tre dage lange stævne, fortæller fodboldlærer Henrik Møldrup.

Det bliver derfor et år med ekstra fokus på fodbold på NNE.

  • Det vil helt sikkert give spændende muligheder for de elever, der er engagerede i fodbold. Vores elevhold kvalificerer sig desuden automatisk til DM det år, så vi håber på at kunne stille to slagkraftige fodboldhold til den sæson, siger han.

Fodbolden på Nørre Nissum Efterskole er i udvikling, og det har den især været siden kunstgræsbanen “Nissum Park” blev bygget i 2011. I år har skolen 97 elever, der spiller fodbold. Skolen samarbejder desuden både med Lemvig GF på drengesiden, og samtidig spiller pigerne i DBU’s turnering. Det betyder, at begge hold har kunnet spille klubfodbold ved siden af efterskolefodbold.

  • Det har på mange fronter styrket og forbedret niveauet hos pigerne med de mange ekstra kampe, der er blevet spillet, forklarer Henrik Møldrup.

Der er derfor lagt op til et rigtig spændende skoleår på fodboldsiden, når NNE tager hul på 2021-2022.