Kampen om medaljerne er helt åben i slutspillet

0
1137
Kyra Carusa, HB Køge. Foto: Fodboldbilleder.dk

Efter lørdagens kampe i slutspillet er der fortsat maksimal spænding om, hvordan medaljerne skal fordeles i årets sæson af Gjensidige Kvindeliga.

Af Marie Bebe

Ottende runde i slutspillet skulle vise sig at holde spændingen ved live i både guld- og bronzekampen. Topholdende HB Køge og Brøndby sejrede begge og med blot to point imellem dem, er der lagt i kakkelovnen til en intens slutspurt i Kvindeligaen.

Topholdet HB Køge tog i lørdagens kamp imod KoldingQ, og der var vigtige point på spil for begge hold. Hjemmeholdet kæmpede for point, der kunne sende dem tættere på guldet, hvor gæsterne fra Kolding har en bronzemedalje at spille for.
Her sikrede HB Køge sig en sejr på 3-0 med mål fra Kyra Carusa og to selvmål. Med sejren forbliver HB Køge på førstepladsen med 29 point, og KoldingQ kravler ned på fjerdepladsen med 15 point.

Storsejr til Brøndby
I Farum tørnede FC Nordsjælland sammen med Brøndby på Right to Dream Park. Her storsejrede Brøndby med 0-6 og tager dermed tre vigtige point med hjem.
Nanna Christiansen blev dobbelt målscorer og derudover kom også Agnete Nielsen, Frederikke Lindhardt, Theresa Eslund og Christina Beck på målkortet.

Brøndby placerer sig fortsat på andenpladsen med to point op til HB Køge, og er altså stadig med i kampen at blive dette års mester i Gjensidige Kvindeliga.

Fortuna-sejr sikrer bronzespænding
Fortuna Hjørring spillede om vigtige point i jagten på en bronzemedalje, da de lørdag tog imod FC Thy-ThistedQ.
Hjemmeholdet nuppede alle tre point med en sejr på 2-1, hvor Olivia Møller Holdt blev dobbelt målscorer. Pokalmestrene fra FC Thy-ThistedQ pyntede på resultatet med en scoring fra Malene Yde Hedegaard i kampens sidste minutter.

Med sejren indtager Fortuna en foreløbig tredjeplads med 17 point med to point ned til bronzeudfordrerne fra KoldingQ.

Stilling 

  1. HB Køge (29 point)
  2. Brøndby (27 point)
  3. Fortuna Hjørring (17 point)
  4. KoldingQ (15 point)
  5. FC Nordsjælland (8 point)
  6. FC Thy-ThistedQ (3 point)

Næste og andensidste runde i slutspillet fløjtes i gang lørdag den 29. maj.