AGF sikrer sig plads i Gjensidige Kvindeliga

0
1435
Foto: AGF

Der var vigtige point på spil for både AGF og AaB, da de to tophold tørnede sammen i kvalifikationsturneringens ottende runde. Med en sejr på 1-3 sikrede AGF sig tre point og dermed en plads i kvindeligaen fra næste sæson. 

Af Marie Bebe

Scenen var sat på Aalborg Portland Park, hvor engagerede tilskuere sad klar til at skabe stemningen til lørdagens topkamp i kvalifikationsturneringen mellem AaB og AGF.

AaB lagde ud med et hårdt pres i kampens indledende fase, hvor AGF forholdt sig mere afventende. Udeholdet meldte sig gradvist mere ind i kampen, men aalborgenserne formåede fortsat at skabe farlige kontrasituationer.

AGF’s spil var præget af en del fejl, men efter 29 minutters spil fik de bragt AaB-forsvaret ud af balance. Den chance udnyttede Sofie Bloch til fulde og scorede for gæsterne til 0-1. AaB bed fra sig kort efter, hvor Cornelia Kramer udnyttede en forsvarsfejl og skabte en stor mulighed til hjemmeholdet, der dog manglede den sidste skarphed.

Skarphed manglede gæsterne fra AGF tværtimod ikke. Efter 40 minutters spil udnyttede Hanna Terry bagrummet i AaB’s forsvar og øgede AGF’s føring til 0-2. Få minutter senere sendte Mathilde Kruse Madsen bolden direkte op i hjørnet af AaB’s mål på et fænomenalt langskud, og bragte dermed AGF på pausestillingen 0-3.

Begge hold kom friske ud til anden halvleg, hvor AaB dog havde skruet en smule ned for presspillet. Efter ti minutters spil kom AaB frem til deres hidtil største chance efter fantastisk arbejde af Cornelia Kramer. Efter et stærkt løb vandt hun bolden i højre side og lagde den ind over til Mathilde Rasmussen, der dog skød forbi mål.

Spillet var i løbet af halvlegens midterfase ganske lige fordelt mellem begge parter. AaB’s Stine Riisberg forsøgte sig med et udmærket langskud efter en halv times spil, men lykkedes ikke med at få sendt bolden ind. I kampens døende minutter fik AaB pyntet på resultatet, da Gry Thrysøe reducerede til 1-3.

Det ændrede dog ikke på pointfordelingen, og AGF vinder altså 1-3 over AaB. Med sejren har AGF sikret sig en billet til at spille med i Gjensidige Kvindeliga næste sæson.
AaB overhales af OdenseQ og ligger nu på tredjepladsen. Med to points distance er der fortsat vigtige point på spil i turneringens to resterende runder, hvor det afgøres, hvem der fra næste sæson skal spille med i Kvindeligaen.

OdenseQ sejrer i sidste øjeblik

I lørdagens anden kamp tog B.93 imod OdenseQ, der havde vigtige point på spil i jagten på en oprykningplads. Gæsterne fra Fyn hev en sejr hjem på 1-2 med mål fra Malaika Din Hashmi og Kamilla Ørskov Jensen. Med sejren indtager Odense Q turneringens andenplads med 16 point, og holder dermed liv i oprykningshåbet.

Tredje kamp stod mellem de to bundhold; ASA, Aarhus og Sundby. Det blev en målrig af slagsen, der endte med en sejr på 4-3 til hjemmeholdet ASA, Aarhus. Hjemmeholdet havde hele fire spillere på målkortet: Ulrikke Linde, Emilie Sofie Kristensen, Line Schmidt Jensen og Benedicte Moss Rasmussen.

Stillingen i kvalifikationsturneringen

  1. AGF (point)
  2. OdenseQ (16 point)
  3. AaB (14 point)
  4. B.93 (9 point)
  5. ASA, Aarhus (7 point)
  6. Sundby (1 point)

Næste runde af kvalifikationsturneringen spilles lørdag den 29. maj.