‘Norsk’ trio klar til testkampe mod Australien og Spanien

0
1372
Stine Ballisager Pedersen tiljubles af holdkammerater efter en scoring. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Vålerenga-danskerne Janni Thomsen, Rikke Marie Madsen og Stine Ballisager er igen udtaget for Danmark, der i juni tester formen mod Australien og Spanien. 17-årige Kathrine Kühl fra FC Nordsjælland er også udtaget

Landstræner Lars Søndergaard har torsdag sat navne på de 23 spillere, der skal repræsentere Danmark i to testkampe mod Australien og Spanien i juni. De to kampe, som er en del af forberedelserne til efterårets VM-kvalifikationskampe, spilles den 10. juni i Horsens og den 15. juni i Madrid.

I truppen er der comeback til Janni Thomsen, Rikke Marie Madsen og Stine Ballisager, der alle spiller i norske Vålerenga, men som ikke var udtaget i april på grund af de norske corona-karantæneregler. Blandt de udvalgte er også FC Nordsjællands 17-årige stortalent Kathrine Kühl, der fik A-landsholdsdebut mod Wales den 13. april i år.

”Det er en rigtig god styrkeprøve, der venter os. Både Australien og Spanien er i mine øjne blandt de 10 bedste nationer i verden. Vi har en god trup, og vi glæder os til at blive testet mod den absolutte top forud for den vigtige VM-kvalifikation til efteråret,” siger Lars Søndergaard til dbu.dk

De 23 spillere, der er udtaget, er disse:

 • Kathrine Larsen, Klepp IL
 • Lene Christensen, KoldingQ
 • Luna Gevitz, BK Häcken
 • Rikke Læntver Sevecke, Everton FC
 • Sara Holmgaard, 1. FFC Turbine Potsdam
 • Simone Boye Sørensen, FC Bayern München
 • Sofie Svava, VfL Wolfsburg
 • Stine Ballisager Pedersen, Vålerenga IF
 • Janni Thomsen, Vålerenga IF
 • Katrine Veje, FC Rosengård
 • Nanna Christiansen, Brøndby IF
 • Olivia Holdt, Fortuna Hjørring
 • Sanne Troelsgaard, FC Rosengård
 • Sofie Junge Pedersen, Juventus FC
 • Caroline Møller, Internazionale FC
 • Frederikke Skjødt Thøgersen, ACF Fiorentina
 • Kathrine Møller Kühl, FC Nordsjælland
 • Nadia Nadim, Paris Saint-Germain FC
 • Nicoline Sørensen, Everton FC
 • Pernille Harder, Chelsea FC
 • Rikke Marie Madsen, Vålerenga IF
 • Signe Bruun, Paris Saint-Germain FC
 • Stine Larsen, Aston Villa FC