Odense Q anfører: ”Oprykning ville betyde alt for os og klubben”

0
1449
Odense Q jubler under opgør mod B.93. Foto: Iver Tidemand

I kvalifikationsturneringen kæmper Odense Q for at sikre sig den sidste plads i Gjensidige Kvindeliga til næste sæson. Med et forspring på to point til udfordrerne fra AaB på tredjepladsen, kan Odense Q selv afgøre fremtiden i de to sidste runder.

Af Marie Bebe

Længe har spillerbusserne i Gjensidige Kvindeliga kørt direkte henover Fyn, når de jyske og sjællandske hold er draget afsted til udekamp. Men fra næste sæson kan det blive anderledes, hvis Odense Q sikrer sig andenpladsen i kvalifikationsturneringen. Den vigtige andenplads udløser nemlig en billet til at spille med i kvindeligaen fra næste sæson, og for Odense Q anfører Kamilla Ørskov Jensen er oprykning øverst på ønskelisten.

”Oprykning ville betyde alt for os og for klubben. Vi træner hver dag for at blive bedre og for at kunne spille med i toppen, så en oprykning vil være en god gave at gå på sommerferie med,” siger anfører Kamilla Ørskov Jensen.

Med to runder tilbage i kvalifikationsturneringen står oprykningskampen som sagt mellem Odense Q og AaB. De to hold ligger tæt i tabellen kun adskilt af 2 point, og derfor bliver de to kommende kampe altafgørende for, om det bliver Odense eller Aalborg, der kan bryste sig af at have et hold med i Danmarks bedste liga for kvinder. For Odense Q er blikket derfor rettet stift mod de sidste to opgør i denne sæson.

”Vi har fuld fokus på de to sidste kampe og møder to dygtige hold, hvor vi skal være klar fra start og udnytte de chancer, vi får skabt. Forberedelserne går derfor på at træne fornuftigt og holde humøret højt,” siger Kamilla Ørskov Jensen.

Vil have fokus på eget spil

Allerede lørdag den 29. maj, har Odense Q muligheden for at spille sig et skridt tættere på den eftertragtede oprykning. Her drager holdet mod smilets by, hvor de møder kvalifikationens femteplads ASA, Aarhus. Ifølge anfører Kamilla Ørskov Jensen gælder det for den fynske trup om at sætte tempoet for kampen fra starten og skabe mange chancer foran målet, hvis sejren skal i hus.

Odense Q anfører Kamilla Ørskov Jensen. Foto: Iver Tidemand

I sæsonens sidste kamp står det på et svært opgør mod kvalifikationens ettere AGF. Det århusianske hold har allerede sikret sig en plads i kvindeligaen fra næste sæson og fører kvalifikationsturneringen med i alt 22 point. En sejr i denne kamp kræver derfor hårdt arbejde for Odense Q.

”Vi vil gå ud med en masse god energi og have fokus på vores eget spil. Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal komme frem til nogle chancer, så længe vi løber de ekstra meter for hinanden,” siger Kamilla Ørskov Jensen.

Fynboerne er i hård konkurrence om oprykning med AaB, der også bejler til den vigtige plads. Aalborgenserne har ligeledes to spillerunder tilbage, hvor de møder kvalifikationens to bundhold; Sundby og ASA, Aarhus.

Toppen på en god sæson

For Odense Q har oprykning været en mål igennem hele sæsonen. En sæson, hvor holdet vandt deres pulje i grundspillet i 1. division med fire vunde kampe, 1 uafgjort og 1 tabt kamp. Derudover nåede holdet til kvartfinalen i pokalen, hvor de dog måtte se sig slået af FC Thy-ThistedQ. Derfor ville oprykning være endnu en succes i rækken for holdet.

”Vi har haft en god sæson med en masse succes oplevelser. Holdet har spillet en flot omgang fodbold, hvor vi har haft mulighed for at have mange spillere i aktion,” siger anfører Kamilla Ørskov Jensen.

Niende og næstsidste runde i kvalifikationsturneringen fløjtes i gang lørdag den 29. maj. Her spiller Odense Q ude mod ASA, Aarhus kl. 13.00. AaB drager mod Sundby, hvor opgøret starter kl. 14.00, og AGF tager imod B.93 ligeledes kl. 14.00.