Spændingen er i top inden sidste runde i kvalen

0
1068
Odense Q anfører Kamilla Ørskov Jensen. Foto: Iver Tidemand

Niende og næstsidste runde i kvalifikationsturneringen blev fløjtet i gang lørdag, hvor der var vigtige point at hente for især Odense Q og AaB. De to hold kæmper om at sikre sig den anden og sidste oprykningsbillet til Gjensidige Kvindeliga.

Af Marie Bebe

I lørdagens første kamp i kvalifikationen tog ASA, Aarhus imod Odense Q. Udeholdet skulle jagte vigtige point, der kunne sende dem et skridt nærmere på oprykning. De to hold tørnede sammen for sjette gang i år og denne gang lykkedes det hjemmeholdet at presse deres fynske gæster.

Odense Q’s anfører Kamilla Ørskov Jensen sendte fynboerne på en 0-1 føring efter en halv times spil, og indskiftede Lea Duus Madsen øgede efterfølgende føringen til 0-2. Med blot syv minutter tilbage af den ordinære spilletid fik ASA, Aarhus’ Benedicte Moss Rasmussen reduceret til 1-2. Og i kampens sidste minut blev hjemmeholdet tildelt straffe, som Julie Moeslund udnyttede til fulde og udlignede dermed til 2-2, som blev kampens endelige resultat.

Sejr til AGF og AaB

Der var hele to kvalifikationskampe i gang i Århus, hvor AGF tog imod B.93 på Ceres Park. Hjemmeholdet er allerede sikret en oprykning, men det betød ikke en dæmper på spilenergien. AGF sikrede sig en sejr på 3-2 med mål fra Tina Fremo, Maria Herdel Pedersen og Maria Denius Nielsen. Udeholdets mål blev sendt i kassen af Lúcia Leila José og Linnea Louise Borbye.

AaB gæstede lørdag bundholdet Sundby, og kunne med en sejr på 3-1 hente tre vigtige point til tabellen. Aalborgenserne ligger efter sejren fortsat på tredjepladsen, men er á point med Odense Q på andenpladsen. Begge hold har i alt 17 point, og derfor afgøres det først i næste og sidste runde, hvem der tager den eftertragtede oprykning til Gjensidige Kvindeliga.

Stilling i kvalifikationsturneringen

  1. AGF (25 point)
  2. Odense Q (17 point)
  3. AaB (17 point)
  4. B.93 (9 point)
  5. ASA, Aarhus (8 point)
  6. Sundby (1 point)