Fuld opbakning til forslag om U16 Pige DM-række

0
2100
Arkivfoto: Mikkel S. Hviid

DBUs bestyrelse skal søndag beslutte, om der skal indføres en U16 DM Pige-række. Alle DBUs regioner bakker nu op

Alt tyder på, at dansk kvindefodbold får en DM-række for U16-hold. DBU Sjælland, der i første omgang sagde nej til forslaget om en DM-række, har nu valgt at bakke op. Dermed er bare op til DBUs bestyrelse, der mødes søndag, om at sige god for den nye turnering.

I første omgang var DBU Sjælland bekymret for, om der kunne skabes et bæredygtigt fundament for en U16 DM-turnering. Men efter, hvad der beskrives som en “god og konstruktiv faglig såvel som politisk dialog” mellem DBU Sjællands bestyrelse og DBUs Kvindeeliteudvalg og Kvindedivisionsforeningen, er der nu fuld opbakning fra sjællænderne.

“Det gode samarbejde har udmøntet sig i et konkret forslag til tilføjelser i rækkens propositioner, som både tager højde for DBU Sjællands bekymringer, og som samtidig finder opbakning hos Kvindedivisionsforeningen og DBU’s Kvindeeliteudvalg,” skriver Kvindedivisionsforeningen på sin hjemmeside.

Tilføjelserne er nogle såkaldte “bærende principper i forhold til bæredygtig rekruttering og scouting i forbindelse med talentudviklingsarbejdet”. Frit oversat handler det om, at man vil undgå, at den nye DM-turnering bare fører til, at de største talenter rykker til de store klubber endnu tidligere end det sker i dag.

“Forslaget til DBU’s bestyrelse indeholder blandt andet en række regulerende værktøjer, såsom spillerlister, der skal beskytte pigefodbolden mod uhensigtsmæssig centralisering, monopolisering samt uregulerede klubskifter,” som Kvindedivisionsforeningen skriver.