Næsby nupper sidste plads i 1. Division

0
2394
Næsby under en kamp i 2019. Foto: Næsby

Lørdag løb sidste runde i 1. Divisions slutspil af stablen. Her blev det afgjort, at Næsby bliver det sidste hold, der har en plads i 1. Division fra næste sæson.

Af Marie Bebe

I svimlende varme skulle sidste runde i 1. Divisions slutspil spilles færdig lørdag. Alle 16 hold var i aktion i en runde, der blandt andet bød på topbrag i begge puljer og en oprykningsbillet til Næsby.

Forud for dagens kampe var tre ud af fire pladser til 1. Division allerede fordelt til Herlufsholm i pulje 1 og Vildbjerg og Varde i pulje 2. Dermed var der blot én plads tilbage i pulje 1, som både Næsby og Østerbro IF bejlede til.

Inden dagens kampe havde de to hold en pointdifference på 3 point. Med et nederlag til Næsby og en sejr til Østerbro IF i sidste runde var holdende dermed lige på point. Puljens vigtige andenplads, der er adgangsgivende til en plads i 1. Division, blev derfor afgjort på målscore. Her stod Næsby stærkest med en målscore på +28 mod Østerbros målscore på +23.

Målfest i Solrød og topkamp i pulje 1

Herlufsholm – Næsby (2-1)

Der var dømt topkamp i pulje 1, da Herlufsholm tog imod Næsby. Herlufsholm havde allerede i sidste runde sikret sig oprykning til 1. Division, mens der var vigtige point på spil for Næsby.
Første halvleg forløb målløs lige indtil sidste minut, hvor Nicoline Schrøder bragte Herlufsholm til føringen 1-0. Fem minutter inde i anden halvleg sørgede Line Grøndahl for en føring på 2-0 til Herlufsholm. I kampens 69. minut scorede Sille Jørgensen for Næsby og reducerede dermed til 2-1, som blev kampens slutstilling.

Østerbro IF – BSF (3-2)

Østerbro IF fik besøg af BSF i sæsonens sidste kamp. Efter en målløs første halvleg, sendte hjemmeholdets Janne Brouer bolden i nettet i starten af anden halvleg og bragte dermed Østerbro til en føring på 1-0. Ti minutter senere formåede BSF at udligne til 1-1 efter mål fra Cecilie Lindqvist. Med et kvarter tilbage lagde BSF sig i front efter en scoring fra Sofia Weatherall til 1-2. Føringen varede indtil 80. minut, hvor Østerbro IF’s Julie Kjer Offersen scorede hele to mål indenfor to minutter og sendte hjemmeholdet til en føring på 3-2.

Solrød FC – FC Damsø (6-3)

Lørdag bød på opgør mellem Solrød FC og FC Damsø, der endte ud i en regulær målfest for hjemmeholdet. Solrød kom godt fra start, da Amalie Hemann Hansen scorede til stillingen 1-0 efter 13 minutter. Ti minutter senere øgede Solrøds Camilla CC Christensen føringen til 2-0. I anden halvleg kom Solrød hurtigt på 3-0, men Cecilie Frandsen kunne kort efter reducere til stillingen 3-1. Bare to minutter senere bragte Amalie Hemann Hansen hjemmeholdet til 4-1 og blev dermed dobbelt målscorer.

Kort efter blev føringen endnu større, da Solrød kom på 5-1. Men FC Damsø gav ikke op og indenfor blot to minutter reducerede gæsterne til 5-3 efter mål fra Signe Mousing Hansen og Emilie Larsen. I kampens sidste minutter stod Ika Elisabeth Ejstrup Nimb for at sende Solrød på 6-3, der blev kampens endelige resultat.

Fredensborg BI – FB (2-1)

Sidste kamp i puljen stod mellem Fredensborg BI og puljens bundhold FB.Udeholdet fra Frederiksberg bragte sig i front efter 13 minutter, da Mette Qvistgaard scorede til 0-1. Først efter en times spil udlignede Fredensborgs Matilde Fischer til 1-1. Først i kampens overtid sikrede hjemmeholdet sig sejren, da Mitzi Møller sendte bolden i kassen til 2-1.

Grafik: dbu.dk

Topbrag ender uafgjort i pulje 2

Vildbjerg – Varde IF (3-3)

Også i pulje 2 var der topkamp, da Vildbjerg tog imod Varde IF. Begge hold var allerede inden kampen sikret en billet til 1. Division, men det gav ikke kampen mindre intensitet. Allerede efter fem minutter bragte kom Varde foran med 0-1 på et mål fra Mathilde Braithwaite. Den føring udbyggede Solveig Enemark Andersen til 0-2 og kort efter blev det til 0-3 med mål fra Cecilie Kristensen. I halvlegens sidste minutter fik Vildbjergs Kirstine Roland Lykke reduceret til 1-3.

Vildbjergs Emma Biesbjerg Just sørgede for yderligere en reducering i anden halvleg og bragte stillingen på 2-3. Med fem minutter tilbage udlignede Vildbjergs Kirstine Roland Lykke til 3-3, der blev kampens endelige resultat. 

Fortuna Hjørring – JAI, Aarhus (2-1)

Fortuna Hjørring tog imod JAI, Aarhus i sæsonens sidste kamp. Udeholdet bragte sig foran med 0-1 i første halvleg efter et mål fra Nina Skjøtt. Den føring holdt lige indtil 77. minut, hvor Fortunas Cecilie Christensen udlignede til 1-1. Kort tid sikrede hjemmeholdet fra Hjørring sig sejren, da Julie Haugaard Andersen scorede kampens sidste mål til 2-1.

Aalborg Freja – IF Lyseng (0-1)

Der var kamp om puljens fjerdeplads, da Aalborg Freja fik besøg af IF Lyseng lørdag. Her skulle spilles over en time, før første mål kom i kassen. Her kom IF Lyseng foran med 0-1 på en scoring af Julia Jalles Hansen. Det blev kampens eneste mål, og IF Lyseng slutter dermed på puljens fjerdeplads.

Romalt IF – Aarhus 1900 (1-3)

Lørdag tog puljens bundprop Romalt IF imod Aarhus 1900. Aarhusianerne bragede igennem i første halvleg, hvor det blev til en føring på 0-3 med mål fra Emma Thrane, Emma Rants og Leah Sørensen. I anden halvleg fik Romalt udlignet til 1-3, men formåede ikke at komme nærmere på Aarhus 1900, da det blev kampens sidste mål.

Grafik: dbu.dk