Tidligere superliga-træner bliver ny U19-landstræner

0
2347
U19-landsholdet. Foto: DBU

Den tidligere AaB-træner Jacob Friis afløser Søren Randa-Boldt som U19-landstræner. Jacob Friis har underskrevet en 2-årig kontrakt med DBU. Første store prøve bliver efterårets EM-kval

Jacob Friis, der fra 2018 til 2020 var cheftræner for AaB’s Superliga-hold, skal de næste to år stå i spidsen for kvindernes U19-landshold. Jacob Friis afløser Søren Randa-Boldt, der efter 13 år som U19-landstræner stopper for at blive ny cheftræner for de nykårede kvindeliga-mestre i HB Køge.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med at arbejde med de bedste danske talenter. Danmark har lige nu nogle af de bedste kvindelige fodboldspillere internationalt set, og det handler om at udvikle endnu flere af dem. U19-landsholdet er et vigtigt skridt i de unge spilleres udvikling, og derfor venter der også et stort arbejde for mig,” siger Jacob Friis til dbu.dk.

Den nye U19-træner har foruden jobbet som superligatræner i en lang årrække været ungdoms- og assistenttræner i AaB. Han glæder sig til at blive en del af landstrænerteamet i DBU på tværs af både køn og alder.

”Det bliver virkelig spændende at komme ind og arbejde i DBU og være en del af et sted, hvor der er så mange fagligt dygtige på både kvinde- og herresiden. Jeg kender allerede en del derindefra, og jeg har arbejdet sammen med flere af dem. Jeg ser frem til at blande nogle af mine kompetencer med deres, så vi sammen kan fortsætte udviklingen af dansk fodbold,” siger Jacob Friis.

“Fagligt fantastisk dygtig og dedikeret”

Landstræneren for kvindernes A-landshold, Lars Søndergaard, kender Jacob Friis fra sin tid i AaB. De to skal nu arbejde tæt sammen, og det Søndergaard:

”Jacob er fagligt fantastisk dygtig til talentudvikling og meget dedikeret til fodboldspillet. Han har stærk erfaring i både talentudvikling og trænerfaget fra sine mange år i AaB og senest som Superliga-træner. Det er virkelig positivt, at vi på pige- og kvindesiden kan tiltrække en person med så stærke kompetencer, som Jacob har. Vi glæder os til samarbejdet,” siger han til dbu.dk.

På grund af corona-pandemien har U19-landsholdet ikke spillet kampe siden begyndelsen af marts 2020. I løbet af efteråret vil holdet blive samlet af tre terminer.

Jacob Friis’ første store test med U19-landsholdet bliver i oktober, hvor de indleder EM-kvalifikationen mod Tyrkiet, Ungarn og Finland. EM bliver afholdt næste år i Tjekkiet.