Barcelona-anfører kåret til årets spiller i Europa

0
824
Barcelonas 27-årige anfører Alexia Putellas er kåret til UEFA Women's Player of the Year 2020-2021. Illustration: UEFA

Den spanske midtbanespiller Alexia Putellas vinder prisen som UEFA Women’s Player of the Year 2020/21

I konkurrence med to af sine holdkammerater vandt Barcelonas anfører, midtbanedynamoen Alexia Putellas, torsdag aften prisen som UEFA Women’s Player of the Year i 2020/21. Dermed kan Putellas kalde sig Europas bedste kvindelige fodboldspiller lige nu.

Alexia Putella fik prisen i konkurrence med klubkammeraterne Jenni Hermoso og Lieke Martens. Pernille Harder, der vandt prisen i 2020, blev nummer ni i konkurrencen.

Barcelona vandt årets Champions League-turnering efter en storsejr i finalen over Pernille Harder & Chelsea, og de tre nomineringer understreger, hvor suveræne de spanske mestre har været i 2020-2021-sæsonen. Det bliver også understreget af, at Barcelonas træner i 2020-21, Lluís Cortés, er kåret til UEFA Women’s Coach of the Year for 2020/21.

“Hele holdet er vinder”

Prisuddelingen fandt sted ved et UEFA-arrangement i Istanbul i Tyrkiet torsdag aften. På grund af corona-restriktioner kunne vinderne ikke være tilstede. Derfor måtte Alexia Putellas nøjes med at takke for prisen på en video, der var optaget på forhånd:

”Jeg er meget glad for at modtage UEFA Player of the Year Award. Jeg vil gerne takke mine holdkammerater og hele holdet, der har gjort vores succesfulde sæson muligt. Jeg vil også nævne de to andre nominerede, Lieke og og Jenni. I sidste ende er det hele holdet, hele klubben, der har vundet denne pris. Det er så stor en bedrift, at så mange Barça-spillere er nomineret til disse priser,” sagde den 27-årige spanske landsholdsspiller på videoen.

Alexia Putellas takkede for prisen på en video fra Barcelona.

UEFA Women’s Player of the Year udpeges af en jury bestående af trænerne for de klubber, der deltog i Champions League samt 20 journalister med speciale i kvindefodbold. FODBOLD FOR PIGERs chefredaktør og stifter Steen Trolle er det danske medlem af juryen.

Barcelona dominerer

Juryen har også udpeget den bedste keeper, forsvarsspiller, midtbanespiller og angriber. Disse priser er også domineret af Barcelona:

  • Goalkeeper of the Season: Sandra Paños, Barcelona
  • Defender of the Season: Irene Paredes, Paris Saint-Germain
  • Midfielder of the Season: Putellas
  • Forward of the Season: Jenni Hermoso, Barcelona