En af landets ældste fodboldklubber satser igen på pigefodbold

0
2509
Rikke Rosa Eklander skal som børneudviklingsleder sætte gang i pigefodbolden i AB.

Fodboldklubben AB starter pigefodbold igen efter et par års pause

En af Danmarks ældste fodboldklubber, AB (Akademisk Boldklub), der har hjemme i Gladsaxe ved København, vil efter et par års pause igen satse på pigefodbold. Det fortæller klubben på sin hjemmeside.

“Der har manglet et tilbud til unge fodboldglade piger, hvorfor vi nu med glæde kan lancere netop dette! Vi starter med nogle prøvetræninger, hvor alle uanset niveau kan komme og prøve kræfter med fodbolden,” lyder det.

Det er Rikke Rosa Eklander, der som pige-børneudviklingsleder skal sætte gang i pigefodbolden. Opgaven lyder på at “samle pigerne til en social og udviklende enhed, som nyder boldspillet”:

“Med min rolle som pige-børneudviklingsleder i AB, er missionen at få implementeret pigefodbolden i klubben. AB har fantastiske træningsfaciliteter og gode forudsætninger for at få piger på banen,” fortæller Rikke Rosa.

26-årige Rikke Rosa har selv spillet fodbold siden hun var ni år:

“Jeg spiller stadig. Derudover har jeg en del trænererfaring, men primært fra mit nuværende U15 hold fra pigeklubben F.C Bella, som jeg har haft de sidste 6 år,” fortæller Rikke Rosa, der til daglig arbejder som lærer.

Der lægges ud med to åbne prøvetræninger for piger i alderen 7-11 tirsdag den 17. og tirsdag den 24. august. Desuden får AB besøg af DBU’s pigeraket den 9. september.

Læs mere her