Ung KoldingQ-trup tror på chancen mod mestrene

0
1191
KoldingQ og HB Køge i et tidligere møde. Foto: BlumePress

Fynske Bank Arena lægger søndag græs til Kvindeliga-opgøret mellem KoldingQ og HB Køge. Udeholdet har i sommerpausen hentet tre profiler fra KoldingQ, som stiller med en ung trup

Det bliver et møde med gamle holdkammerater, når KoldingQ søndag tager imod de forsvarende mestre HB Køge i Gjensindige Kvindeliga på Fynske Bank Arena.

Tre af sidste sæsons profiler i KoldingQ, Emma Færge, Cecilie Fløe og Sofie Hornemann, er alle skiftet til HB Køge i sommerpausen, og cheftræner Anders Jensen lægger ikke skjul på, at han gerne havde set, at de tre spillere var blevet.

”Jeg havde gerne set, at Emma Færge, Cecilie Fløe samt Sofie Hornemann var blevet hos os i KoldingQ yderligere en sæson. Det ville formentligt have givet dem mere spilletid i Gjensidige Kvindeliga end de kan regne med at få på det danske mesterhold i HB Køge, hvor de skal konkurrere med flere amerikanere og klubbens irske topscorer Kyra Carusa,” siger cheftræneren i en pressemeddelelse.

Fokus på udvikling af danske talenter

I modsætning til HB Køge, har KoldingQ ingen udenlandske spillere i truppen:

“Vi har en begrænset økonomi i forhold til de fleste af vore rivaler. Så vores strategi er finde og udvikle danske talenter, der har ambitioner om at nå langt, og som ved, at vi kan garantere dem spilletid på højeste nationale niveau. Det er godt for træningsmiljøet. Vi er stolte over, at vi med vore muligheder kan præstere de resultater, vi gør,” siger Anders Jensen.

Arkivfoto. Foto: BlumePress

Ud over de tre spillere, der er rejst til HB Køge, har KoldingQ også sagt farvel til Sofia Husted, som er taget på college i USA, Sif Ryfkjær, der ønsker at trappe ned på 2. holdet, og Carola Schneider, som har sluttet sin karriere.

Til gengæld er tre unge talenter af egen avl hentet ind i truppen, hhv. Josefine Valbak, Seval Eroglu og Ajla Julardzija, og der er kommet tilgang udefra i form af 19-årige Mille Josjong Henriksen og 18-årige Anna Kirk Lauritsen fra Vildbjerg samt 20-årige Cecilie Christensen fra Fortuna Hjørring.

Anders Jensen ser på den baggrund optimistisk på KoldingQs muligheder.

“Vi kommer til at mangle nogle mål og lidt erfaring, men vi arbejder målrettet på at få det nye kuld spillet ind,” siger Anders Jensen om ændringerne i truppen.

KoldingQ-HB Køge spilles søndag klokken 12.00