Kvindelandsholdet kan nu ses i hele verden

0
1527
Theresa Nielsen, Sanne Troelsgaard, Nadia Nadim og Pernille Harder jubler efter en scoring i en tidligere VM-kvalifikationskamp mod Kroatien. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

De globale TV-rettigheder til Kvindelandsholdets hjemmekampe i VM-kvalifikationen er blevet solgt til udlandet. Fremover bliver landsholdets kampe vist i blandt andet Australien, Brasilien og USA

Pernille Harder, Sanne Troelsgaard og Katrine Kühl. Det er nogle af de navne, som tv-seere i Australien, Mexico og USA fremover kan stifte bekendtskab med. De globale TV-rettigheder til Kvindelandsholdets kampe er nemlig blevet købt af en række udenlandske mediehuse, skriver DBU på sin hjemmeside.

Paramount+, ESPN og Optus er blot nogle af de kanaler, som i fremtiden vil vise Danmarks hjemmekampe fra den europæiske kvalifikation til VM.

CBS, der ejer Paramount+, oplyser, at de frem mod VM 2023 i Australien og New Zealand vil vise 15 kampe fra VM-kvalifikationen. Her vil de blandt andet vise Danmarks kamp hjemme mod Bosnien-Hercegovina den 21. oktober og hjemmekampen mod Rusland den 30. november.

“Yderligere motivation”
Landstræner Lars Søndergaard ser store fordele i den nye aftale:

“Det er en god nyhed for Kvindelandsholdet og dansk kvindefodbold, at vi nu også kan vise vores landshold og dygtige spillere frem til mennesker i hele verden. Det kan forhåbentlig inspirere endnu flere piger til at spille fodbold. Samtidig er det yderligere motivation for os til at spille offensiv fodbold og vinde,” siger Lars Søndergaard til dbu.dk.

Danmark spiller tirsdag aften kl. 18.00 VM-kvalifikationskamp mod Aserbajdsjan i Baku. DR har fortsat TV-rettighederne til at vise alle Kvindelandsholdets kampe.