Bundholdene driller topholdene i 1. division

0
1887
Odense Q's Kamilla Ørskov Jensen, i en tidligere kamp. Foto: Iver Tidemand

I weekenden var alle otte hold i 1. division i aktion. Her blev det til et par overraskende resultater, hvor to af ligaens bundhold spillede lige op med de to tophold.

Af Marie Bebe

Kvindernes 1. division er i fuld gang. Særligt Odense Q og B.93 er kommet godt fra start og har lagt sig i toppen af tabellen. Begge hold fik dog bremset deres pointjagt en smule i weekenden, da de spillede uafgjort med to af ligaens bundhold; NIF HG og Dalum/Næsby. 

Vildbjerg – ASA, Aarhus (2-1)

Rundens første kamp blev fløjtet i gang lørdag, hvor Vildbjerg tog imod ASA, Aarhus. Her lagde gæsterne sig i spidsen efter et kvarter, da Julie Moeslund scorede på straffe til stillingen 0-1. I anden halvleg svarede Vildbjerg igen, og udlignede til 1-1 på et mål fra Vilja Pedersen. I 69. minut blev det til en føring, da Vildbjergs Vibeke Freja Lindekrantz scorede til 2-1. Den stilling holdt til slutfløjt, og Vildbjerg nuppede dermed alle tre point.

Varde IF – Sundby (4-1)

Lørdag bød også på et opgør i det vestjyske, hvor Varde IF fik besøg af Sundby. Her forløb størstedelen af 1. halvleg målløs, lige indtil 45. minut, hvor Vardes Cecilie Kristensen sørgede for føringen til 1-0. Få minutter inde i anden halvleg øgede hjemmeholdets Michelle Lindhard Jørgensen den føring, da hun scorede til 2-0. Kort efter fik Sundby reduceret til 2-1 på et mål fra Josefine Hjortshøj. Men Vardes Michelle Lindhard Jørgensen var i målhumør og scorede yderligere to mål, der sikrede hende et hattrick og en føring på 4-1, der blev kampens endelige resultat.

B.93 – Dalum/Næsby (0-0)

Søndagens første kamp blev fløjtet i gang på Østerbro stadion, hvor B.93 tog imod Dalum/Næsby. Forud for dagens kamp lå hjemmeholdet lunt på ligaens andenplads, hvorimod gæsterne var at finde i den anden ende af tabellen. Det forhold var dog ikke til at få øje på efter resultatet i dagens kamp, der endte målløs og uafgjort med stillingen 0-0.

NIF HG – Odense Q (1-1)

Weekendens sidste kamp blev spillet søndag, hvor NIF HG tog imod Odense Q. Hjemmeholdet, der forud for dagens kamp udgjorde ligaens bundprop, havde noget af en opgave foran sig, da de fik besøg af ligaens tophold. Men NIF HG, der er en overbygning mellem Herlufsholm GF og Næstved I.F, kom foran først, da Katrine Krag-Andersen scorede til 1-0 efter 39 minutter. I anden halvleg kom Odense igen, da Kamilla Ørskov Jensen udlignede til 1-1 i 56. minut. Den stilling holdt lige indtil slutfløjt, og dermed måtte top og bund dele i porten og hive et point hjem hver.

Grafik: dbu.dk