Danmark tager stort skridt mod VM – slår Rusland 3-1

0
1480
Signe Bruun og Pernille Harder i aktion for det danske landshold. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Danmark fører VM-kvalifikationen efter sejr over Rusland tirsdag aften. Signe Bruun, Sanne Troelsgaard og Mille Gejl stod for de danske scoringer

Det holdt hårdt, men det endte med en sejr på 3-1, da landsholdet tirsdag aften spillede VM-kvalifikationskamp mod Rusland på Viborg Stadion. Dermed tager Danmark et stort skridt mod VM, der spilles 2023 i Australien og New Zealand.

Danmark fører nu VM-kvalifikationspuljen med tre point ned til Rusland, og da gruppevinderen kvalificerer sig direkte til slutrunden, kan tirsdagens sejr blive afgørende.

Rusland var ellers en svær nød at knække for de danske kvinder. Stærkt russisk forsvarsspil holdt Danmark fra scoringer i 1. halvleg, og kampen på Viborg Stadion skulle frem til det 65. minut, før der kom hul på bylden.

Her fik Danmark et hjørnespark, som landede for fødderne af Signe Bruun. Lyon-agriberen bankede bolden resolut i kassen – hendes 12. mål i VM-kvalifikationen.

Ti minutter senere fik Danmark et straffespark efter en russisk arm på bolden. Sanne Troelsgaard fik chancen fra 11-meter pletten, og hun lagde den stensikkert ind til 2-0.

I det 84. minut blev det 3-0 på en perle af et mål af Mille Gejl. BK Häcken-angriberen modtog bolden udenfor feltet, hun lavede et smart træk bag om støttebenet og sendte derfra bolden op i målhjørnet.

I slutminutter kunne Nelli Korovkina pynte lidt på resultatet, set med russiske øjne, med et mål til 3-1. Samme Nelli Korovkina var allerede efter 14. minutter meget tæt på at bringe russerne foran, men Lene Christensen fik med en refleksredning forhindret en chokstart.