“Jeg vil have et fedt år – med en masse nye venner og minder jeg kan se tilbage på”

0
1959
Heidi Nattestad, BGI akademiet

NY PÅ EFTERSKOLE: I disse uger kan du her på FODBOLD FOR PIGER møde nogle af de nye elever på en række af Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Heidi Nattestad, BGI akademiet

Navn: Heidi Nattestad
By: Bindslev
Alder: 16 år
Klub/række: Fortuna Hjørring u16 liga 1b
Position på banen: midtbane

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

På efterskole er man omringet af jævnaldrende folk, og vi dyrker en masse sport, som er rigtig fedt. Derfor syntes jeg efterskole ville være en mega god ide, før jeg skal til at tage det hele lidt mere seriøst på ungdomsuddannelse. Jeg synes, det er dejligt, man kan tage et lidt mere ”slap af” år, inden man skal videre.

Hvorfor blev det efterskolen BGI akademiet?

Jeg valgte faktisk BGI akademiet, fordi jeg ikke kendte andre, der gjorde. Det var noget helt nyt, hvilket også gjorde det meget spændene at starte. Der er rigtig mange mennesker, hvilket jeg syntes godt om, måden vi bor i huse med blandede linjer, gør også, at man møder mennesker med forskellige interesser. Det er rigtig fedt. Jeg vil rigtig gerne have det sociale med, men kan også godt lide at spille masser af fodbold. Der er rigtig god balance i det her på BGI.

“Fælleskabet på fodboldlinjen er rigtig godt”

Fælleskabet på fodboldlinjen er rigtig godt, vi er 39 piger og har 2 hold. Et A og B hold, men det tænker man ikke så meget over, fordi vi lægger vægt på et godt sammenhold, hvor alle er inkluderet. Vores træninger bliver niveauopdelt, for at man kan få mest ud af træningen, men stort set alle andre tidspunkter er vi et stort hold.

Foto: BGI akademiet

Hvordan har starten været?

Starten har været rigtig god, jeg føler selv, at jeg er faldet rigtig godt til. Både i mit hus men også på fodboldlinjen, er vi allerede faldet godt til og har det godt sammen på fodboldbanen men også udenfor banen, trods der er mange mennesker på skolen, har vi et godt sammenhold.

Fordi der er mange mennesker, er der også altid noget at lave. Selvfølgelig kender man ikke alle, men skolen er bygget så godt op, at man lærer så mange mennesker at kende som muligt. Vores klasser er blandet i linjer, det samme er huset, og så har vi vores fællesskabsgruppe, som er god hjælp til at få så bredt et fællesskab som muligt.

Heidi Nattestad og Victoria Schmidt, Foto: BGI akademiet

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Jeg vil gerne have et fedt år. At blive en bedre fodboldspiller er en del af det, men at få en masse nye venner og minder jeg kan se tilbage på, er noget jeg rigtig gerne vil have med også.

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Selvfølgelig er det at udvikle mig så meget som muligt som spiller, at blive bedre teknisk og have en bedre forståelse for spillet. Det vil hjælpe mig i en god retning.

Foto: BGI akademiet