Mød U18 DM-profilerne: Bjørk Elisabeth Birgertoft

0
1886
Bjørk Elisabeth Birgertoft i en kamp mod FC Nordsjælland.

I denne serie får du mulighed for at komme lidt tættere på de forskellige U18 DM-spillere. I dag: Bjørk Elisabeth Birgertoft, Kolding IF

Angriber Bjørk Birgertoft spiller til daglig i Kolding IF på klubbens U18 DM hold. Glæden ved fodbold er ekstrem vigtig for den hurtige angriber, som håber at kunne bidrage med flere mål i forårssæsonen:

Jeg begyndte at spille fodbold, fordi min gode veninde Karen tog mig med ned og spillede en dag efter skole. Det var 9-10 år siden, og jeg havde aldrig prøvet det. Lige siden den dag, har jeg spillet og elsket det. Så egentlig skal jeg takke Karen for det.

Mine styrker som spiller er min fart. Jeg spiller til dagligt angriber og bruger derfor min fart rigtig meget, og jeg vil derfor sige, at det er en af mine spidskompetencer.

Som fodboldspiller vil jeg gerne blive bedre til at blive endnu mere målfarlig og få banket nogle flere kasser ind i forårssæsonen – det ville være superfedt. Men der er selvfølgelig også en masse andet, der kan trænes på.

Jeg forbereder mig bedst til kamp, når jeg dagen inden kamp sørger jeg altid for spise og drikke godt, men samtidig er det også vigtigt for mig at lave noget, der gør mig glad inden jeg skal præstere næste dag. På den måde er jeg mest optimalt opladt til en kamp, med en masse god energi.

Mine drømme og mål med fodbold er selvfølgelig at kunne spille professionelt. Dog ved jeg også at det kræver benhårdt arbejde og fuld dedikation. Det er noget jeg går efter, men lige nu tager jeg en dag ad gangen og holder fast i den glæde og de minder fodbolden bringer mig, som motiverer mig så meget.

På mit hold er jeg typen der der går op i at alle har det godt. Jeg tror på, at et hold med et godt og trygt træningsmiljø, kan vinde fodboldkampe.

Mit bud på mit holds placering i u18 dm er en top tre, forhåbentligt. Da vi har klaret os rimelig godt her i efteråret, kunne det godt tyde (og vi håber stærk på) en placering i top tre. Meget kan dog nå at ske hen i foråret, men vi vil gå benhårdt efter en plads i toppen.

Hvis jeg kunne spise en ting resten af livet, vil det være svært at vælge. Jeg er ikke kræsen og spiser almost everything (!!) dog har jeg en kæmpe svaghed for mælkesnitter, ærter og Coca cola.

Når jeg virkelig skal slappe af ser jeg ofte serier, eller bruger tid sammen med familie eller venner.

Min dårlige vane er, at jeg har mange dårlige vaner desværre. En af dem må være at jeg på trods af at være et KÆMPE ordensmenneske, godt kan være ret så glemsom. Udover det vil min familie nok også sige jeg ikke er jordens største morgenmenneske. Jeg skal helst lige have en time for mig om morgenen, så der er tid til at vågne, inden min dag kan gå ordentlig i gang.

Hvis mine veninder skulle beskrive mig, ville de beskrive mig som, det er svært at sige, men jeg tror mine veninder ville beskrive mig som sød og hjælpsom – måske også sjov, hvis jeg selv skal sige det selvfølgelig.

Når jeg tænder Tv’et ser jeg forskellige ting. Det sidste stykke tid har jeg været i gang med Greys Anatomy, som jeg er helt forelsket i! Derfor er det den, som lander på skærmen hver gang jeg har lidt tid for mig selv. Hvis du ikke set Greys, så kom i sving, den kan så meget anbefales.

Min absolutte drømmedestination er lige nu blot at rejse efter den lange coronaperiode. Jeg har ingen drømmedestination, men USA står dog ret højt på listen og jeg håber på at komme til at opleve det, inden alt for længe.