U18DM: AGF vinder topbrag over Brøndby

0
1459
AGF holder fast i toppen af pulje A i U18DM. Foto: Henrik Bjerregrav og Jakob Bonde Lauritsen

Weekendens runde i U18DM bød på mange spændende opgør. Kampen i toppen af pulje A står fortsat vidt åben, men AGF fastholder førstepladsen efter sejr over Brøndby.

Af Marie Bebe

Efterårssæsonen i landets bedste liga for U18-kvinder lakker mod enden. Henover weekenden løb årets næstsidste spillerunde af stablen, og her stod det blandt andet på et topbrag i pulje A mellem Brøndby og AGF.

Brøndby var på hjemmebane i søndagens opgør mod gæsterne fra AGF, hvor der var vigtige point på højkant. Der skulle ikke gå mere end 6 minutter fra kampens startfløjt, før hjemmeholdet fik bragt sig foran til 1-0 med en scoring fra Mathilde Hagihara. I anden halvleg svarede gæsterne fra AGF igen, og fik scoret hele to mål. Først udlignede Laura Kjærsgaard til 1-1, og derefter sikrede Filippa Ane Støy Christensen føringen til 1-2. Det blev kampens endelige stilling, og AGF hev dermed sejren og de tre point hjem.

Med dagens resultat holder AGF topplaceringen i pulje A med 26 point efter 11 kampe, men har Kolding IF lige i hælene på andenpladsen med 25 point efter 10 kampe. Brøndby ligger på tredjepladsen med 19 point i 10 kampe.

Kolding IF besøgte søndag bundholdet i pulje A; BSF. Der skulle gå hele 80 minutter af kampen, før første mål blev sat ind. Det var Kolding IF’s Sisse Nielsen, der kunne sikre holdet en 0-1 føring. Seks minutter senere blev det til 0-2, da Ida Marie Jørgensen sendte bolden i nettet. Det blev kampens sidste mål, og Kolding IF sikrede sig altså de vigtige tre point.

Brøndby – AGF (1 – 2)

BSF – Kolding IF (0 – 2)

Pulje B: Midterhold sejrer over tophold i nordjysk opgør

Lørdag skulle vise sig at byde på et lidt overraskende resultat i pulje B. Topholdet AaB fik nemlig besøg af de nordjyske naboer fra FC Thy Piger – Skyum, der befinder sig i midten af tabellen. Det lykkedes gæsterne fra Thy at komme foran med 0-1 efter 32 minutters spil. Her var det Anna Nordby Givskov Jensen, der stod for den vigtige scoring. Hjemmeholdet fra Aalborg fik ikke udlignet, og måtte dermed se sig slået. FC Thy Piger – Skyum nuppede dermed alle tre point, og placerer sig på tredjepladsen i pulje B med 13 point efter 9 kampe.

AaB – FC Thy Piger Skyum (0 – 1)

Pointdeling i pulje A og storsejr til HB Køge

Rundens to resterende kampe var begge meget målrige. Der blev nemlig scoret ikke mindre end 8 mål i hver af kampene.

I Odense delte de dem ligeligt, og det blev dermed til en uafgjort kamp på 4-4 mellem Team OdenseQ og Fortuna Hjørring. Målscorerne fra Team OdenseQ var Alberte Andersen, Caroline Juel Nicolaisen, Frida Munk Lassen og Ajla Habibovic. Målscorere for Fortuna Hjørring var Asii Berthelsen, Isabella Kloock-Jensen med to mål og Julie Amby Kristensen.

Det var en lidt anden fortælling på den anden side af Lillebælt, hvor Viborg Q tog imod HB Køge i pulje B. Her blev det til en storsejr til gæsterne på hele 0-8. HB Køges målscorere var Alberte Amby Frederiksen med et hattrick, Rosa Heisselberg Alving Hansen, Anna Christine Walter, Emma Sofie Brandt Andersen og Caya Ghansah Byrnick med to mål.

Team OdenseQ – Fortuna Hjørring (4 – 4)

ViborgQ – HB Køge (0 – 8)