Pernille Harder kåret til verdens femte bedste kvindelige fodboldspiller

0
4134
Pernille Harder er igen at finde højt oppe på listen over verdens bedste kvindelige fodboldspillere. Foto: Chelsea Football Club Women

Pernille Harder har fået femtepladsen på The Guardians liste over de 100 bedste kvindelige fodboldspillere i verden 2021.

Af Marie Bebe

Endnu engang hædres danske Pernille Harder som en af den internationale kvindefodbolds bedste spillere. Fredag udgav det britiske medie The Guardian deres liste over de 100 bedste kvindelige fodboldspillere i verden i 2021, og her placerede de altså Harder på femtepladsen.

Harder var helt til tops på samme liste sidste år med en førsteplads, og The Guardian begrunder det lille ryk ned af listen med, at hun blandt andet brugte lidt tid på at falde helt på plads i Chelsea efter skiftet fra Wolfsburg.

”Sidste års vinder brugte lidt tid på at finde topformen hos Chelsea efter sit højt profilerede skifte fra Wolfsburg, men hendes talent var stadig indlysende, eftersom hun afsluttede sidste sæson med ni ligamål. Siden sommer har det dog været en anden historie: Hun er faldet bedre til på Chelsea holdet, som nu spiller rundt om Harders styrker, og hendes fremragende solomål mod Manchester United i september illustrerer, hvad hun bringer til holdet. Fordelt på både klub- og landsholdskampe har hun scoret i syv ud af i alt 10 kampe i denne sæson,” skriver The Guardian om Pernille Harder.

I toppen af listen får Pernille Harder, naturligvis, selskab af mange store profiler. Barcelonas Alexis Putellas indtager førstepladsen, efterfulgt af Vivianne Miedema, Sam Kerr og Caroline Graham Hansen. Harder er den eneste dansker på listen.

Du kan se hele The Guardians liste lige her.