Midlertidig rokade på U15-talentcentre og U16-pigelandsholdet

0
1941
U17-landstræner Claus Struck får i foråret også ansvaret for U16-landsholdet. Foto: DBU

Claus Struck skal i foråret være både U16- og U17-landstræner, mens assisterende U19-landstræner Kristine Pedersen midlertidigt overtager ansvaret for U15-talentcenter Syd og Frank Johnsen fortsætter som chef for U15-talentcenter Øst

DBU har netop annonceret en midlertidige rokade på U15-talentcentrene og på U16-landsholdet. U17-landstræner Claus Struck skal i foråret også være træner for U16-landsholdet. Samtidig overtager assisterende landstræner på U19-landsholdet, Kristine Pedersen, ansvaret for U15-talentcenter Syd, som Claus Struck stod i spidsen for før. Kristine Pedersen har ansvaret frem til den 1. maj 2022. Desuden fortsætter Frank Johnsen frem til sommer som styrmand for U15-talentcenter Øst.

Rokaden begrundes med et travlt forår for dansk pige- og kvindefodbold. Kvindelandsholdet spiller EM i England til sommer, U17-landsholdet og U19-landsholdet jagter kvalifikation til EM,. Desuden skal der findes og udvikles nye talenter på talentcentrene.

Den nye talentchef på pige- og kvindesiden, Anders Gerber, siger til dbu.dk om ændringerne:

”Det er vigtigt, at jeg kan få tid til at komme ind i min nye rolle og lære landstrænerne, talent-trænerne og deres arbejde at kende, inden jeg begynder på at ansætte en permanent U16-landstræner. Det er derfor utroligt glædeligt, at det er lykkedes at lave en midlertidig løsning i træner-setuppet omkring U15 talentcentrene og U16-landsholdet”.

Erfaring og kontinuitet

Han glæder sig over, at Kristine Pedersen og Frank Johnsen har sagt ja til at styre talentcentrene.

”Det er virkelig godt, at Kristine er klar på denne opgave, der vil give hende værdifuld erfaring som cheftræner. Aftalen med Frank sikrer kontinuitet, og vi er glade for, at Frank er klar på at fortsætte det stærke arbejde,” siger Anders Gerber.

Kristine Pedersen fortsætter sideløbende med sine opgaver på talentcentret som assisterende landstræner på U19-landsholdet.

Derudover tiltræder Casper Krogh Madsen som assistent til U19-landstræner Jacob Friis på U15-talentcenter Vest, mens Casper Maack Andersen bliver tilknyttet U15-talentcenter Syd.

FAKTA: Ansvarsområder på U15-talentcentrene

Chef: Frank Johnsen
Ass.: Mathilde Blak Madsen
Keeper: Tine Cederkvist

U15 Vest
Chef Jacob Friis
Ass. Casper Krogh Madsen
Keeper Kasper Fremlev Als

U15 Syd
Chef: Kristine Pedersen
Ass.: Casper Maack
Keeper: Kim Olesen