BSFs U18 DM-hold får ny assistenttræner

0
1184

U18 DM holdet måtte ved udgangen af 2021 sige farvel til assistenttræner Michael Højlund.

Vi har nu fundet en afløser, og kan med glæde præsentere Marlene Nordal Larsen, som ny assistenttræner på vores U18 DM hold. Marlene har senest spillet på vores 2. divisions hold.

I BSF er det en klar målsætning med flere kvindelige trænere og ledere i pige/kvinde-afdelingen, hvorfor vi også prioriterer træneruddannelse til vores spillere højt. Det er vigtigt at gøre overgangen fra spiller til træner glidende, samtidig med at vi som klub skal være med til at håndtere de udfordringer kvinder står med når de f.eks. bliver mødre, således at piger og kvinder ikke står alene med de strukturelle udfordringer, som er et vilkår i pige/kvindefodbolden.

Klubben udtaler i forbindelse med Marlenes tiltrædelse:

”Vi synes, at det er fantastisk, at Marlene går fra at være en fremtræden, spiller til nu at indtage en vigtig rolle i vores ungdomsafdeling. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi savner kvindetrænere i vores pige/kvinde-afdeling, og at vi så kan få en med Marlenes kompetencer og erfaring som spiller, er fantastisk. På den måde er det bestemt et plus, at Marlene er kvinde, men det er først og fremmest hendes person og kompetencer, der gør, at vi synes, hun er et match til vores pigeafdeling. Marlene kender klubben, og klubben kender Marlene, så vi føler os overbevist om, at hun kan være med til at løfte U18DM-holdet, og vores samlede træningsmiljø på pigesiden.”

Om Marlene:

Marlene er 30 år gammel og bosat på Frederiksberg med sin kæreste og søn. Udover fodbold, er Marlene uddannet pædagog, og arbejder til dagligt i en daginstitution. Hun kommer med en fodboldbaggrund på 22 år som spiller, og har netop lagt støvlerne på hylden. Marlene startede sin fodboldkarriere i BK Skjold og var derefter i klubber som B93, FC Damsø, Rødovre, HB Køge og FCN.

Marlene har også spillet på ungdomslandsholdene og har været udtaget til U23-landsholdet. Marlene bidrager således med en masse erfaring på eliteniveau som spiller, og er for nuværende i gang med at gennemføre T-træner licensuddannelsen, som hun påbegyndte i efteråret.