Ramt af corona: Landsholdet trækker sig fra Algarve Cup

0
1413
Landsholdet nåede én kamp ved Algarve Cup. Den endte med et nederlag til Italien. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Efter tre positive corona-tilfælde i truppen har landsholdet trukket sig fra Algarve Cup. Det sker af hensyn til helbredet for både spillere og stab, skriver DBU

Fredag eftermiddag rejser kvindelandsholdet hjem fra Algarve Cvup. Det sker efter bare én kamp og fordi holdet torsdag blev ramt af tre tilfælde af positive Covid-19-tests, heriblandt landstræner Lars Søndergaard. Alle tre personer er isoleret.

”Vi trækker os fra turneringen for at beskytte alle spillere og stabsmedlemmer. Omikron-varianten af corona er yderst smitsom. Med de tre smittetilfælde i truppen – og fordi langt størstedelen af truppen ikke havde været smittet med Omikron før samlingen – er der stor risiko for, at smitten vil sprede sig yderligere, hvis vi ikke trækker os fra turneringen nu,” siger landsholdslæge Jens Olesen til dbu.dk.

Fodbolddirektør Peter Møller siger til hjemmesiden, at sundhed altid kommer først:

”Sundheden og sikkerheden for både spillere og stab er altid det vigtigste. Derfor trækker vi nu holdet fra Algarve Cup. Det er en meget ærgerlig beslutning, da turneringen er en vigtig forberedelse frem mod sommerens EM, men den sundhedsfaglige vurdering er, at dette er den bedste løsning for alle – både de deltagende nationer ved Algarve Cup, klubber, spillere og stab”.

Bag beslutningen, som er truffet i tæt samarbejde med turneringsarrangørerne, ligger også en vurdering af, at spillere – efter en positiv Covid-19-test – vil blive isoleret på faciliteter, der ikke muliggør vedligeholdende træning, skriver DBU.

Landsholdet nåede at spille en kamp ved Algarve Cup. Holdet tabte onsdag 0-1 til Italien.

Signe Bruun i onsdagens kamp mod Italien. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk