Elite og efterskole går hånd i hånd

0
2015

På sportsefterskolen Aabybro, har vi valgt at skræddersy et efterskoleophold, så man samtidig kan spille fodbold på eliteniveau. Pigerne bliver transporteret til træning tre gange om ugen, og har tid, i deres skema, til f.eks. styrketræning.
Dette er også en af årsagerne til at Lærke Stær, fra Århus, har valgt at gå på Sportsefterskolen Aabybro. ”Jeg ville finde en efterskole, hvor der var mulighed for, at jeg kunne spille fodbold på højt niveau. Jeg synes SEA var en god mulighed, fordi de samarbejder med AAB og vi kunne træne 3 gange om ugen i klubben, ved siden af træningen på efterskolen” Lærke kommer fra Århus og har tidligere spillede i VSK. Lærke har siden ankomsten til Aabybro erobret en fast plads på Aab’s U18 DM hold.  Også Signe Hagsten, som allerede var tilknyttet AAB, valgte at tage på Sportsefterskolen Aabybro. ”Jeg valgte SEA, fordi jeg kunne bibeholde det, som jeg allerede havde bygget op i AAB. Jeg ville være et sted, hvor jeg kunne udvikle mig både personligt men også fodboldmæssig”.  Vi er meget glade for og stolte over vores samarbejde på pigesiden med AAB og forsøger hele tiden at optimere tingene omkring pigerne og de forskellige skift.

Pigerne er ligeledes en del af efterskolens elitetilbud. Det går kort ud på, at de får en ekstra (individuel) træning, et styrkepas med individuelle træningsprogrammer udviklet af vores samarbejdspartnere fra Benefit Dronninglund. Samtidig får de et forløb fordelt på hele året med vores egne uddannede sportspsykologer plus de får kost/løbeskoling inspiration fordelt over 4 omgange med vores samarbejdspartner Nikolaj Bonde. Alt dette skal være med til at optimere pigernes mulighed for at udvikle sig bedst muligt. ”Elitetilbuddet er virkelig godt. Jeg får en masse nyttig information og træningen med elitegruppen er med til at gøre mig endnu skarpere” fortæller pigerne. ”Jeg vil uden tvivl anbefale at man bliver en del af elitegruppen på efterskolen. Jeg synes jeg har udviklet mig meget bare det første halve år på efterskolen. Både mentalt og fodboldmæssigt” fortæller Signe, som også i perioden har formået at bide sig endnu mere fast på U17-landsholdet.

Samtidig med, at pigerne forsøger at optimere og udvikle deres fodboldkarriere, skal de også tage del i det almindelige efterskoleliv. Det kan til tider være krævende, men fællesgymnastik, værelseshygge, fritiden og efterskoleture, er 100 % det hele værd. ”Jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg. Jeg har mulighed for både at spille fodbold og komme på efterskole. Jeg er meget heldig” fortæller Lærke. Signe er enig og uddyber: ”Jeg vil klart anbefale alle at tage på SEA. Her er trænere, der forstår vores situation og at vi kan få lov at opleve begge dele, er bare helt perfekt”

 

Vil du høre nærmere, så tøv ikke med at kontakte os på via skolen eller kontakt vores pige-eliteansvarlig sh@sportsefterskolen.dk . Du kan også book en rundvisning på www.sportsefterskolenaabybro.dk