U18DM: HB Køge vil gøre en god figur i foråret

0
1300
Privatfoto: HB Køge

Foråret er godt på vej og det er årets første officielle U18DM kampe i pulje B også. I HB Køges første kamp venter topholdet fra AaB, som inden kampen har et forspring pointmæssigt. Cheftræner David Lee Rigelsen er optimistisk.

Af Oliver Lundgaard

HB Køge er nye i U18 DM-sammenhæng og efter et flot efterår i Pulje B har holdet hentet 16 point i 10 kampe, som giver dem en foreløbig 2.plads med få point ned til Silkeborg IF Q og FC Thy Piger. HB Køge har ligesom de resterende klubber brugt vinterpausen på at forberede sig og styrke holdet endnu mere op til sæsonstart. Første kamp for HB Køges vedkommende bliver topholdet fra AaB, som var HB Køges debut modstander i efteråret.

“Lige præcis AaB rendte vi jo ind i på udebane i vores DM-debut, og der må vi bare sige, at vi fik nogle dyre lærepenge med hjem til Sjælland” siger cheftræner David Lee Rigelsen til FODBOLD FOR PIGER om premieren, hvor HB Køge fik en snitter på 7-2 til aalborgenserne og fortsætter:

“Efterfølgende har vi heldigvis taget ved lære og spillet nogle rigtig fine kampe, hvor jeg synes, at vi efterhånden har bevist, at vi kan spille med mod nogen af de bedste ungdomshold i Danmark. 

Tager vi et tilbageblik på efteråret og starten for HB Køge, så var det et spændt KB Køge mandskab der forinden sæsonstart havde haft et par gode træningskampe mod blandt andet BSF og FC Nordsjælland fra U18DM-ligaen:

Vi havde spillet nogle rigtig fine træningskampe mod bl.a. BSF og FC Nordsjælland i opstarten, men var stadig en anelse i tvivl om, hvorvidt de gode præstationer og resultater i disse kampe afspejlede vores egentlige niveau. Derfor var vores sportslige målsætninger før sæsonen også ret beskedne; nemlig at vi ville slutte så højt som muligt i pulje B, samtidig med at vi skulle samle så meget erfaring som muligt!” siger cheftræner David Lee Rigelsen. 

Ovenpå et efterår med mange point og en høj placering i Pulje B venter der nu et spændende forår for HB Køge som glæder sig til det kommende forår: Vi glæder os helt vildt til at komme i gang, og håber selvfølgelig på, at vi kan blive ved med at udvikle vores spil og gøre en god figur mod de etablerede licensklubber – og så må vi se, om vores præstationer i foråret er nok til at leve op til vores målsætning, og om vi kan lukke det store forspring op til AaB på 1. pladsen. Vi vil i hvert fald gøre, hvad vi kan!” siger cheftræner David Lee Rigelsen til FODBOLD FOR PIGER. 

Ambitionen for foråret er klar. HB Køge vil forsøge at holde fast i 2.pladsen i Pulje B og den første kamp bliver mod AaB i årets første officielle U18 DM kamp for begges vedkommende Kampen fløjtes op klokken 12:30 på Capelli Sport Stadion, lørdag den 26 marts.