Verdensrekord: 91.553 tilskuere til kvindekamp i Spanien

0
1800

Danskere på banen i historisk kvindekamp, hvor verdensrekorden blev sat. Da Barcelona onsdag aften mødte Real Madrid i Champions League overværede 91.553 tilskuere kampen på Camp Nou

Af Oliver Lundgaard

To danske spillere var med, da der onsdag aften blev sat en verdensrekord indenfor kvindefodbold. Det var Sofie Svava og Caroline Møller, der begge var på banen for Real Madrid, som onsdag aften mødte Barcelona i en pokalkamp på Camp Nou. Her var der ikke færre end 91.553 tilskuere på lægterne, hvilket er det største antal tilskuere nogensinde i kvindefodbold.

Kampen endte 5-2 til Barcelona og dermed er Real Madrid ude af den prestigefyldte turnering.

Tilskuerrekorden inden onsdagens kamp på Camp Nou lød på 90.195 tilskuere. Det var så mange, som i 1999 overværede VM-finalen mellem Kina og USA. Klubkamprekorden indtil nu er på 60.739. Det stammer også fra et opgør på spansk grund, nemlig mellem Barcelona og Atlético Madrid.

Danske Sofie Svava fik de første 74 minutter for Real Madrid og var en del af Real Madrids føring på blandt andet 0-1 og 1-2 i løbet af kampen. Den anden danske spiller, Caroline Møller, blev skiftet ind fra anden halvlegs start og fik resten af kampen på midtbanen.