70.000 piger og kvinder spiller nu fodbold i Danmark

0
2129
Arkivfoto: Mikkel S. Hviid

Antallet af piger og kvinder i landets fodboldklubber er steget med 17 procent det sidste år, viser de nyeste medlemstal fra Danmarks Idrætsforbund

Flere og flere piger og kvinder melder sig ind i en fodboldklub. Det skriver dbu.dk. Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Idrætsforbund (DIF) er 69.953 piger og kvinder nu medlem af en fodboldklub.

Alene det sidste år har næsten 10.000 meldt sig ind i en fodboldklub. Det glæder selvsagt Dansk Boldspil-Union (DBU):

”I DBU arbejder vi for mangfoldighed og diversitet i hele dansk fodbold. Vi ser flere og flere klubber tilrettelægge deres træning specifikt efter pigerne og deres ønsker og behov, og vi kan se, at de forskellige indsatser, vi har gjort på området, virker,” siger Bent Clausen, formand for DBU Bredde, til dbu.dk.

Står det til DBU skal der endnu mere fart på udviklingen. DBUs mål er, at der i 2025 er 130.000 piger og kvinder i danske fodboldklubber.

’Fodbold Fitness’-konceptet er noget af det, der lokker flere kvinder til. Men væksten skal også ske i de yngste årgange.

”Vi ønsker at skabe verdens bedste børneklubber i dansk fodbold med fokus på fællesskaber, trivsel og dygtige trænere. De gode fodboldoplevelser skal gælde alle børn uanset køn, alder og niveau,” siger Bent Clausen.