Historisk: Kvindelandsholdet møder Brasilien i Parken

0
2004
Signe Bruun jubler med Pernille Harder og Stine Larsen efter at have scoret til 2-0 i VM-kvalifikationen mod Bosnien-Hercegovina i okotober 2021. Signe Bruun socrede fem gange i kampen, som Danmark vandt 8-0. Foto: Claus Birch - dbufoto.dk

Kvindelandsholdet skal for første gang nogensinde spille i Parken. Det sker, når holdet møder Brasilien den 24. juni. Opgøret er den sidste vigtige test for Danmark før EM i juli.

Der skrives fodboldhistorie, når det danske kvindelandshold den 24. juni kl. 19.00 møder Brasilien i en testkamp i Parken i København. Det er nemlig første gang nogensinde, at kvindelandsholdet skal spille i den danske nationalarena. Kampen bliver den sidste vigtige testkamp for Danmark inden EM-slutrunden i England, der sparkes i gang 8. juli.

”Vi glæder os utroligt meget til at spille i Parken og håber på rigtig mange rød-hvide fans på lægterne og en rød-hvid festdag. Som dansk landsholdsspiller er noget af det største at spille på hjemmebane i Parken. Brasilien er ét af verdens bedste landshold, så det bliver en spændende test før EM. Vi kommer til at give alt for at vinde,” siger anfører Pernille Harder til dbu.dk.

DBU håber, at kampen kan sætte ny tilskuerrekord for en dansk kvindelandskamp. Den nuværende rekord er på 9.337 tilskuere og blev sat i en VM-kvalifikationskamp mod Finland på Viborg Stadion den 27. september 2006.

“Danmarks kvindelandshold og dansk kvindefodbold er inde i en forrygende udvikling med flere piger og kvinder i klubberne, med danske spillere i store europæiske topklubber og med mange nye partnere. Med en kamp i Parken håber vi at samle Danmark til en kæmpe fodboldfest og sende kvinderne godt afsted til EM,” siger fodbolddirektør Peter Møller.

I den brasilianske lejr er der også stor glæde over den spændende testkamp:

“Det bliver fantastisk at spille i Danmark. For mig personligt bliver det en speciel oplevelse af vende tilbage til et land, hvor jeg spillede i mange år. Danmark har et meget stærkt hold, og kampen vil hjælpe os i vores jagt på kvalifikation til VM 2023 og OL i Paris i 2024,” siger Tamires Cássia Dias De Britto, der spillede for Fortuna Hjørring fra 2015 til 2019, til dbu.dk.

Billetsalget til kampen mellem Danmark og Brasilien starter i dag. Du kan sikre din billet til kampen lige nu på billet.dbu.dk.

Du kan finde mere info om billetsalget på fordanmark.dk.