Efterskoletræneren: “Jeg elsker at inspirere og udvikle mennesker”

0
1310
Signe Pries Andersen har tidligere været fodboldtræner på BGI Akademiet, hvorfra dette billede er taget. Foto: BGI

Mød trænerne fra en række af landets bedste idrætsefterskoler: I dag: Signe Pries Andersen fra efterskolen BGI akademiet

Navn: Signe Pries Andersen

Alder: 35 år

Skole: Efterskolen BGI akademiet

Træner-cv:

  • 2020-2022         Assisterende Landstræner U17 Landsholdet
  • 2013-2022         Fodboldtræner på BGI Akademiet
  • 2017-2019         Assisterende ligatræner KoldingQ
  • 2019-2022         U15 Talenttræner DBU
  • 2015-2018         Talenttræner og fysisk træner i KoldingQ
  • 2014-2016         U15 Talenttræner DBU
  • 2014-2016       Assisterende ligatræner KoldingQ
  • 2012-2013         Fodboldtræner på Brøndby Idrætsefterskole
  • 2006-2008       Fodboldtræner på Efterskolen SINE

Hvorfor er du fodboldtræner?

Jeg er fodboldtræner, fordi jeg rigtig gerne vil give en masse videre, af de oplevelser og erfaringer jeg selv har gjort mig igennem min fodboldkarriere. Jeg bliver rigtig glad, når jeg ser de unge mennesker udvikle sig, og jeg håber, at jeg kan give dem så meget lys, glæde og udvikling som muligt med på deres vej i livet. Det gælder både i fodboldtræningen, samt udenfor banen. Det er det, jeg elsker; At inspirere og udvikle mennesker.

“Jeg håber, at jeg kan give dem så meget lys, glæde og udvikling som muligt med på deres vej i livet”

Hvordan er det at være træner på en efterskole?

Når du er træner på en efterskole, er du ikke kun sammen med de unge på fodboldbanen. Du kommer også til at kende dem uden for banen. Det skaber et andet scenarie, når du møder dem på den måde. Du får en rigtig god indsigt i det hele menneske og kan rykke dem på flere områder, fordi du kender og indgår dagligt i deres miljø. Du skaber hurtigt en relation, hvilket gør det nemmere at stille krav og udvikle dem sportsligt såvel som personligt.

Sigbe Pries Andersen og Martin Kristensen udgør trænerteamet på BGI akademiets pigefodboldlinje.

Hvad er jeres vigtigste fokus i træningen?

Hmm, vores vigtigste fokus. Det er svært at sige. Når jeg kigger tilbage på året, har vi mest arbejdet med et taktisk fokus ud fra vores spillestil, men må også erkende, at der ofte har været behov for at skalere på deres fysiske load, samt fokus på glæde og interne relationer i truppen.

Hvilken fodboldmæssig udvikling håber du, at eleverne gennemgår i løbet et skoleår hos jer?

Jeg håber, at spillerne udvikler sig taktisk, når de går her. Jeg håber, at de får noget fodboldfagligt med sig i rygsækken herfra, som de kan tage med sig videre. Derudover håber jeg selvfølgelig også, at det trænerkursus vi giver dem, bliver brugt, så de selv kan give noget videre til andre børn og unge.

“Jeg håber, at spillerne udvikler sig taktisk, når de går her”

Hvad er din yndlings-træningsøvelse?

Jeg kan rigtig godt lide at spille 6 mod 6 på en halv bane med 4 små mål. I den øvelse kan du øve rigtig mange ting, og du har frihed til at vælge at lægge netop det taktiske fokus, som du har brug for til den pågældende træning.

Men ellers må det være hjemme-og-udebane-øvelsen. Den synes jeg også er rigtig god. Den er meget intensiv, og du kan lære spillerne at forsvare aggressivt. Det kan jeg også godt lide.

Signe og BGI-holdet før en kamp.

Flere af jeres elever er samtidig elitefodboldspillere på klubplan – hvordan tager I hensyn til det?

Vi tager hensyn til det i deres skema. Deres træning i klubben er første prioriteret, og vi skalerer deres træning derefter. De kan f.eks. godt få lov til at stå over en træning her på BGI og så tage et styrketræningspas, hvis det er det, der passer ind. Så vi tager ret meget hensyn i forhold til deres ugentlige skema, så både klub og efterskole går op – også med efterskolelivet generelt.

Hvilken/hvilke trænere inspirerer dig, og hvorfor?

Jeg har faktisk altid været meget inspireret af Pep Guardiola, fordi han er meget nytænkende og kreativ. Han har en fed spillestil og han er god til at agere efter, hvordan spillet også ændrer sig. Han er ikke så konservativ, og god til at være nytænkende. På den måde synes jeg, at han er meget forud for sin tid.

Foto: BGI akademiet

Hvad er din personlige ambition som træner?

Jeg håber selvfølgelig, at jeg på et tidspunkt kan få lov til at være fuldtidstræner. Det behøver ikke at være på noget bestemt niveau, eller med nogle bestemte spillere. Det er mere ønsket om, at jeg kan få lov til at arbejde med at udvikle mennesker gennem fodbold, som er en kæmpe personlig ambition for mig, og så må vi se hvor denne rejse kan føre mig hen J

Først og fremmest er mit højeste formål at skabe så meget personlig udvikling og glæde som muligt, hos de mennesker jeg møder på min vej.