AGF vinder af U16DM-Ligaen

0
1417
Foto: Privatfoto Kolding IF Women

AGF er danske U16-mestre for sæsonen 2021/2022. Holdet havde allerede med et par runder tilbage sikret sig guldmedaljen og søndag eftermiddag kunne guldmedaljen fejres i Lyseng

Af Oliver Lundgaard

Guld-hatte, konfetti og guldfest var der lagt op til søndag eftermiddag i Lyseng. AGF vandt i sidste uge den jyske pokalturneringen og havde før søndagens opgør mod Brøndby IF på hjemmebane sikret sig førstepladsen i U16 DM-Ligaen. Søndag eftermiddag var tilskuerne vidne til en stor målfest, da der blev spillet sæsonens sidste kamp. Værterne fra AGF tog imod Brøndby IF og efter bare to minutter kunne Hannah Foss scorede til 1-0. Tre minutter senere var det igen hjemmeholdet der scorede til 2-0 på mål af Emilia Erna. Der skulle kun gå yderligere fire minutter, så var Silke Lynge på pletten for hjemmeholdet med sin scoring til 3-0 efter 9 minutters spil. 

Næste scoring faldt efter 21 minutters spil til udeholdet fra Brøndby. Laiba Khan reducerede til stillingen 3-1. I samme minut udbyggede Silke Lynge hjemmeholdets føring til 4-1. Frederikke Petersen reducerede igen til 4-2 og målfesten var langt fra slut. Hannah Foss scorede efter 34 minutters spil til 5-2 og i samme minut var Veronika Weatherall på pletten for udeholdet med reducering til 5-3. Kort inden pausen reducerede Frederikke Petersen til 5-4, som også var pause resultatet. 

Efter pausen udlignede Astrid Baltersen til 5-5 efter 59 minutters spil. Kort før slutfløjt faldt endnu en scoring. Denne gang til hjemmeholdet, hvor Silke Lynge scorede sit hattrick i kampen og en føring til AGF på 6-5. Kampen var langt fra slut. Brøndby scorede to gange på 3 minutter. Først på mål af Maya Knudsen efter 87 minutter til 6-6 og i overtiden af Frederikke Alban som scorede til slutresultatet 6-7 til Brøndby IF. 

AGF tager førstepladsen og guldet i U16DM-Ligaen med 50 point for 21 spillede kampe.

Foto: Privatfoto AGF Kvindefodbold – vinderbillede med guldmedaljerne

Sølv- og bronzemedaljer 

Søndag skulle sølv- og bronzemedaljerne også uddeles. Farum BK var en tur i Vildbjerg, hvor sæsonens sidste kamp blev spillet. Holdet havde før søndagens kamp mod Vildbjerg sikret sig sølvmedaljerne men en tæt kamp blev det til søndag eftermiddag. Vildbjerg kom bedst fra start og scorede også kampens første mål. Malou Rytter var på pletten efter 13 minutters spil til 1-0. Farum svarede igen midt i første halvleg, målet blev scoret i 31 spilleminut af Olivia Vinter til 1-1. 

Pausestillingen blev 1-1 og hen mod slutningen af kampen scorede udeholdet fra Farum til 1-2 på mål af Flora Højer. Vildbjerg ville det anderledes og udlignede til 2-2 kort før slutfløjt på mål af Mille Bundgaard på straffespark. Kampen endte 2-2 og Farum BK kunne efter kampen tage sølvmedaljerne på. 

Der var kamp om bronzemedaljerne. Kolding IF mødte BSF på Fynske Bank Arena og her kunne holdet med sejren tage tredjepladsen og dermed også bronzemedaljerne. Vi skulle hen til slutningen af første halvleg, før kampens første scoring faldt. Hjemmeholdets Melanie Madsen scorede til 1-0 efter 45 minutters spil og fem minutter senere var hun igen på pletten lige før pausefløjt med sin scoring til 2-0. 

Hattrick af Kolding IFs Melanie Madsen

Efter pausen kom Kolding IF på 3-0 ved Signe Jacobsen efter 51 minutters spil og kort efter kunne Melanie Madsen sende en scoring ind bag BSF keeperen med sit tredje mål i kampen og sit 25 mål i hele sæsonen til stillingen 4-0. De sidste fem minutter af kampen reducerede udeholdet fra Ballerup to gange. Først til 4-1 ved Viktoria Park og til 4-2 på mål af Frederikke Boisen. Kampens resultat blev 4-2 til Kolding IF som tog bronzemedaljerne og tredjepladsen i U16-DM.

Foto: Privatfoto Kolding IF Women