Kolding IF er danske U18-mestre

0
1355
Foto: Privatfoto Kolding IF Fodbold - vinderbillede af U18 holdet

Kolding IF er danske U18-mestre for sæsonen 2021/2022. Holdet vandt søndag eftermiddag 5-1 på Fynske Bank Arena mod BSF og sikrede sig guldmedaljer 

Af Oliver Lundgaard

Champagne, guldmedaljer og konfetti. Kolding IFs U18 hold er danske mestre i U18 DM Ligaen. Holdet hentede en sejr på hjemmebane mod BSF søndag eftermiddag på 5-1 og dermed endte holdet på førstepladsen i Pulje A med 50 point for 21 spillede kampe. BSF kom ellers bedst fra start med en scoring efter 4 spillede minutter ved Agnethe Heron. Kort før pausen udlignede hjemmeholdets Bjørk Birgertoft til 1-1 efter 42 minutter. 

Efter pausen blev publikum vidne til en målfest med hele fire scoringer. Ida Marie Jørgensen kunne efter 61 minutter sende Kolding IF på vej mod guldmedaljen, da hun scorede til 2-1. Blot fire minutter efter udbyggede Sisse Nielsen, koldinggensernes føring med sin scoring til 3-1 efter 64 minutter. Sille Bach og Bjørk Birgertoft kunne med deres to mål de sidste tyve minutter af kampen sende guldmedaljen til Kolding. Kampen endte med en sejr til hjemmeholdet på 5-1.

Foto: Privatfoto Kolding IF Fodbold – anfører Line Bihl med pokalen

Anden- og tredjepladsen

Der var medaljer på spil andre steder søndag eftermiddag. FC Nordsjælland spillede deres sidste kamp i denne sæson mod Vildbjerg og skulle bruge en sejr for at hentede sølvmedaljerne hjem til Sjælland. To scoringer i første halvleg af Emilia Kiær og Alma Aagard resulterede i en udebane sejr til FC Nordsjælland som ender på andenpladsen med 49 point og vinder af sølvmedaljerne. 

Foto: Privatfoto AGF Kvindefodbold – bronzemedaljer til AGF

AGF havde allerede inden søndagens sidste kamp sikret sig medaljer men der skulle en sejr til hjemme mod Brøndby for at holdet kunne sikre sig mere end bronzemedaljen. Brøndby lagde bedst ud med 3 scoringer i første halvleg. Først mål efter 17 minutters spil på mål af Camille Larsen. Anisa Saini kunne efter 32 minutter sende en scoring ind bag AGF keeperen til stillingen 0-2. Fire minutter efter var samme person Anisa Saini i hovedrollen igen med sin scoring til 0-3.

Kort inden pausen reducerede hjemmeholdets Julie Mathiasen til 1-3. I anden halvleg kunne Filippa Støy reducere til stillingen 2-3 efter 55 minutters spil, men flere mål var der ikke i kampen og AGF slutter på en tredjeplads med 44 point og bronzemedaljer omkring halsen.