HB Køge sælger keeper til Arsenal i rekordhandel

0
1499
Kaylan Marckese nåede 47 officielle kampe for HB Køge. Det er blevet til hele 23 clean sheets. Foto: HB Køge

HB Køges amerikanske keeper Kaylan Marckese er blevet solgt til Arsenal i klubbens anden rekordhandel på få dage. I sidste uge blev Julie Nowak solgt til italiensk Serie A-klub

For anden gang på få dage bliver en af HB Køges store profiler sendt til udlandet i en historisk stor handel.

I sidste uge blev Julie Nowak solgt til italienske serie A-klub U.S. Sassuolo Calcio i det, der blev betegnet som den mest indbringende handel for HB Køges kvindeafdeling nogensinde.

Tirsdag blev der så føjet endnu en handel til historiebøgerne. Her offentliggjorde HB Køge, at klubbens amerikanske keeper Kaylan Marckese er solgt til den engelske topklub Arsenal.

Transferen kaldes den største i HB Køge Womens historie. Der offentliggøres ingen beløb, men i følge HB Køges hjemmeside, er transfersummen, som HB Køge modtager, “blandt de største nogensinde for en dansk kvindefodboldklub”.

“Der er fantastisk for os, at vi er nået til et punkt, hvor vi kan sælge til så stor en klub som Arsenal. Det vidner om, at vi har gjort tingene rigtigt. Vi har scoutet rigtigt og vores trænerstab med målmandstræner Claes De Flon i spidsen har udviklet de rigtige ting i Kaylans spil, så hun har kunnet præstere på internationalt topniveau – og det belønner sig nu for både hende og os selv. Vi er vildt stolte over forløbet og salget,” siger HB Køges direktør Per Rud.

Kaylan Marckese kom til HB Køge i starten af 2021 fra Islandske UMF Selfoss. Hun erobrede med det samme den faste plads i målet og har spillet en central rolle i erobringen af klubbens to første danske mesterskaber. Hun har også været blandt sit holds bedste i HB Køges Champions League-kampe. Her leverede hun blandt andet en stærk præstation og tog et straffe, da HB Køge mødte netop Arsenal.

Hun nåede 47 officielle kampe og 23 clean sheets i sin tid i klubben.