Staby Efterskole har haft historisk godt fodbold-år

0
1659
Staby Efterskole vandt Skoleliga 2 og kvalificerede sig til DM i udendørs. Foto: Staby Efterskole

2021-2022 har været fodboldmæssigt været det hidtil bedste for Staby Efterskole, der fik sølv til DM indendørs og deltog i årets DM-finalestævnet  

Et helt fantastisk skoleår. Sådan lyder meldingen fra Staby Efterskole, som er gået på sommerferie med forrygende minder om 2021-2022-skoleåret. DM-sølv indendørs og kvalifikation til årets DM-stævne har gjort året til det hidtil bedste på pigefodboldlinjen.

”Vi har i år spillet lige op med de helt store fodboldefterskoler, hvilket også resultatmæssigt har kastet noget af det bedste af sig i skolens historie. Sølv til DM i indendørs både for pige 1 og 2, vinder af Skoleliga 2 og ikke mindst en kvalifikation til DM i udendørs, hvor vi snert glippede kvartfinalen og endte som nr. 11 – hvilket stadig er historisk godt for os,” fortæller Michael Brink, der har ansvaret for træningen på Staby Efterskole.

Staby Efterskole, der ligger i Ulfborg i Vestjylland, fik et kunstgræsanlæg for fem år siden, og det har sat skub i fodboldudviklingen. Fra det nye skoleår lægges yderligere et lag til, når der bliver mulighed for at vælge fodbold fire gange om ugen i form af 3 x linjefag og 1 x valgfag.

”Vi er stadig ikke en elitær fodboldefterskole, men vi vil meget gerne give vores elever de absolut bedste forhold til at dyrke deres sport,” siger Michael Brink.

Træner Michael Brink og Staby Efterskoles pigehold, som i dette forår kvalificerede sig til DM i udendørs. Foto: Staby Efterskole

Hvorfor har 2021-2022-årgangen gjort det så godt?

”Vi har bare haft en sindssyg positiv træningskultur. Pigerne har villet fodbolden og de har været klar til at løbe den ekstra meter for hinanden. Og så har jeg oplevet en flok, hvor alle kender og accepterer hinandens styrker, og er klar til konstant at ofre sig for holdets bedste”.

Michael Brink forklarer, at Staby Efterskoles mål er at være skole for den ”brede” efterskoleelev, dvs. eleven, som brænder for sit linjefag men også har andre interesser.

Personligt synes jeg, det giver en fantastisk synergi, at vores elever har mange forskellige interesser og møder elever, der er forskellige fra dem selv,” siger han.

Læs også:

Efterskoletræneren: Pigerne skal udfordres og udvikles på det niveau, de er på