Solrød FC-kvinder får ny assistenttræner

0
1237
Michael Højlund bliver assistenttræner for Solrød FC-kvinderne, hvis mål er at rykke op i 1. division, hvor de også var med i 2020/2021.

Det bliver den 44-årige Michael Højlund, der fremover skal være cheftræner Jesper Petersens højre hånd.

I forårssæsonen var Henrik Petersen assistenttræner for Solrød FC-kvinderne i 2. division. Men det var kun en midlertidig nødløsning. For kort tid før årets første turneringskamp blev Jesper Petersen forfremmet fra assistent til cheftræner, og så måtte klubbens kvindeformand træde til – indtil der var fundet en ”rigtig” assistent.

Det er der nu. Klubben har nemlig lavet en aftale med Michael Højlund.

– Det er med stor glæde, at vi kan præsentere ham som ny assistenttræner, fastslår Henrik Petersen.

Michael Højlund er 44 år og kommer med masser af erfaring som ungdomstræner i flere forskellige klubber – senest i BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold), hvor han frem til vinterpausen var assistenttræner for deres piger i U18-DM-rækken. Inden da var det kun drengehold, han havde været træner for – blandt andet en kort periode i Solrød FC.

– Jeg ser meget frem til den daglige træning, og jeg glæder mig til snart at komme i gang, siger Michael Højlund, der kommer fra Solrød, hvor han også i bor dag.

Som ung spillede han selv i Solrød FC og nåede efterfølgende at spille på Køges 1. divisionshold, inden han til dels på grund af en skade måtte vinke farvel til den aktive karriere i en tidlig alder.

Oprykning som gulerod
Michael Højlund ser også frem til at blive en del af et trænerteam, der står i spidsen for et hold, hvor ambitionerne er store. Solrød FC vandt nemlig forårets slutspil om at undgå nedrykning, og nu er målet at rykke op i landets næstbedste række.

– Der er vigtigt med en gulerod, og derfor er det godt, at vi har muligheden for at spille med i toppen af 2. division, pointerer Michael Højlund.

Og skal Solrød FC være med i forårets kvalifikationsspil til 1. division, kræver det en førsteplads i efterårets turnering, idet kun vinderen herfra går videre.

Solrød FC-kvindernes sommerferie er forbi den 25. juli, hvor de igen mødes til træning og for første gang skal møde deres nye assistenttræner. Den første turneringskamp i den kommende sæson bliver pokalkampen mod B73 Slagelse onsdag den 10. august, hvor Solrød FC er på hjemmebane. Kampen spilles klokken 18.30.

Sæsonens første 2. divisionskamp spilles først den 27. august – på udebane mod FC Damsø.