Ølstykke FC rykker op to år i træk: Nu skal de spille 2. division

0
1393
Ølstykke FC fejrer, at oprykningen er i hus. Foto: ØFC

Ølstykke FC er klar til debut i 2. division to år efter, at holdet spillede i Sjællandsserien. To års hårdt arbejde sommer og vinter giver nu bonus, konstaterer cheftræner Henrik Iversen

Når 2. division fløjtes i gang i de kommende to weekender, bliver det en foreløbig kulmination for Ølstykke FCs kvinder. For to år siden spillede de Sjællandserien. Siden er de rykket op to år i træk og er nu klar til debut i landets tredje bedste række, 2. division pulje 1.

“Det er intet mindre end enestående at rykke op to år i træk. Det er bestemt ikke alle fodboldspillere, der kan kalde sig divisionsspillere, men det kan vores kvinder nu gøre med stolthed. Jeg er stolt af holdet og præstationerne, men også over alle de timer, som jeg har brugt på træning med kvinderne – både sommer og vinter. Nu giver det bonus,“ sagde holdets cheftræner, Henrik Iversen, til Sjællandske Medier, da  oprykningen var i hus.

Tilbage til det fine selskab

Ølstykkes herrer har tidligere været et divisionshold, så kvindernes oprykning markerer en tilbagevenden til det fine selskab for den nordsjællandske klub. Det blev bemærket, da klubbens formand Jakob Dietzer-Fog holdt tale til kvinderne, da oprykningen var sikret.

“Vi er jo en gammel klub med over 100 år på bagen og har derfor også en lang historie med både op- og nedture, som sportsligt toppede i slutfirserne da vores herresenior-hold debuterede som divisionsklub i 3. division Øst den 2. april 1988 – en status, som vi fortsatte med i hele 21 sæsoner i træk frem til sæsonen 2008/2009, hvorefter vi siden har vi haft status som serieklub. For bare et par sæsoner siden, var der ikke nogen som tænkte, at vi snart skulle have status som divisionsklub igen, men nu står vi måske foran en ny æra,” lød det.

Ølstykke FC spiller sin første divisionskamp lørdag den 20. august, hvor modstanderen er Fredensborg på udebane. Første hjemmekamp spilles lørdag den 3. september mod Kolding IF.