Fyrkat Q og Pil hjalp hinanden ved sommerens Vildbjerg cup

0
1523
Fyrkat Q-pigerne med Pil Walter på holdet.

Pil Walter fra København savnede at spille fodbold i sin sommerferie. Så så hun et facebook-opslag fra jyske Fyrkat Q, der manglede spillere til Vildbjerg Cup. Pil slog til – og fik fire forrygende dage med masser af fodbold, nye venner og en guldmedalje

Bare tanken om at samle et U16 pigehold midt i skolesommerferien, kan give selv den mest garvede træner eller holdleder sved på panden. Men Erik Christensen, mangeårige træner og initiativtager til FyrkatQ, et pigefodboldsamarbejde mellem fire klubber ved Mariager Fjord, vidste det skulle lykkes.

På Fyrkat Q’s U16 hold, havde de allerede samlet otte spillere, som glædede sig til at deltage i Vildbjerg cup. Men problemet var, at to af pigerne var skadet, så reelt havde de kun seks spillere til holdet. Flere af pigerne havde tidligere deltaget i Vildbjerg Cup – inden corona satte det hele på pause i to år – så Erik vidste, at det var ekstra vigtigt at få samlet et hold til dem.

I mellemtiden gik 15-årige Pil Walter i København og glædede sig til at komme i tilbage og spille fodbold. Hun havde godt nok startet ferien på en fodboldcamp, været træner på en fodboldskole og været en tur til London og se EM. Men nu var det femte uge af ferien, og fodtennis blev ikke ved med at være lige sjovt – og der var stadig halvanden uge til hendes egen træning i Hellerup Idræts Klub i gang.

Vant til samarbejde

Erik fra FyrkatQ annoncerede på flere Facebook grupper, både på “Fodboldtræner Pigeungdom – Jylland” og “Flere piger og kvinder i dansk fodbold”, at de manglede 2-3 spillere for at kunne stille fuldt hold. To af hans ‘gamle’ spillere, som nu spillede i AaB fik lov at deltage et par af dagene, inden de selv skulle videre til Hamburg. Så nu manglede han bare at få fyldt holdet, så de kunne stille hold alle dagene.

Pils ferie med familien i Tyskland var ved at slutte, da hun blev opmærksom på Eriks opslag om at FyrkatQ manglede spillere. Det var nu tirsdag og Vildbjerg cup startede torsdag. En opringning til Erik, en aftale med forældrene om at slutningen af ugen skulle være i det midtjyske og en aftale med Vildbjerg cup om at låne et telt, muliggjorde at Pil dagen efter mødtes med FyrkatQ pigerne i Vildbjerg.

15-årige Pil Walter fra København fandt et facebookopslag fra Fyrkat Q, der søgte spilere til Vildbjerg Cup. Det førte til fire forrygende dage med nye venskaber og masser af fodboldspil. Pil scorede i første kamp og det endte med guld til Fyrkat Q.

Fyrkat Q er et pigefodboldsamarbejde mellem de fire fodboldklubber Jarl Arden, Hobro IK, Mariager IK og Valsgård IF. Så FyrkatQ-pigerne er mere end vant til at samarbejde med spillere fra forskellige klubber – og de var også meget hurtige til at tage Pil ind på holdet.

Det næste fire dage på Vildbjerg Cup blev forrygende med mange gode kampe og en masse sjov ved siden af. FyrkatQ pigerne endte søndag i finalen, hvor de spillede mod det norske hold, Randaberg IL. Efter en uafgjort 0-0 i ordinær spilletid, blev kampen afsluttet med en straffesparkskonkurrence, som FyrkatQ pigerne vandt.

Som sendt fra himlen

”Pil og hendes forældre mødte op på Campingpladsen i Vildbjerg onsdag eftermiddag, og hun kom jo bare som sendt fra himlen. Fra første øjeblik blev hun bare en del af vores U16 trup, som er kendetegnet ved et godt kammeratskab og sammenhold. Pil mødte op med humør og gejst og scorede faktisk målet i første kamps 1-0 sejr. Pil spillede herefter en stor rolle i alle kampe, og det endte med guld til Pil og FyrkatQ pigerne. Og så endda i U18 rækken,” siger træner Erik Christensen – og tilføjer:

”Nu er vi bare kede af, at Pil og hendes forældre bor i København, men hun er altid velkommen hos en anden gang. Vi har aftalt, at FyrkatQ og Hellerup pigerne vil besøge hinanden på et tidspunkt i 2022/2023 på en træningslejr eller lignende”.

”Nu er vi bare kede af, at Pil og hendes forældre bor i København, men hun er altid velkommen hos en anden gang”

Pil fortæller, at hun var virkelig glad for at spille sammen med FyrkatQ pigerne.

”De spillede rigtig godt og var virkelig søde. Og så glæder jeg mig til, at vi forhåbentligt ses igen. Og så kunne det være fedt, hvis der var et eller andet sted, hvor man altid vidste at man kunne kigge om hold mangler spillere til stævner. Jeg er sikker på, at vi er mange, der altid er friske på at spille fodbold,” lyder det fra Pil Walter.

Læs også:

Bedsteveninder til Gothia Cup på amerikansk pigehold

Amerikansk hold lånte Esther fra Vejle og vandt pokalen i svensk turnering