Danmark skal til VM næste år i New Zealand

0
1158
Foto: Kvindelandsholdets facebookside

Danmark vandt torsdag aften med 5-1 på hjemmebane i Viborg mod Montenegro. Sejren blev den niende i rækken ud af ni mulige i VM-kvalifikationen som sikre Danmark en VM-billet 

Af Oliver Lundgaard

Der var lagt op til rød og hvid fest på Viborg Stadion torsdag aften, hvor Danmark med en sejr kunne gå ubesejret gennem VM-kvalifikationen og dermed sikre sig en billet til VM i New Zealand næste år.

Danmark kom godt fra start, hvor Karen Holmgaard efter tre minutters spil scorede kampens første mål til en dansk føring på 1-0. Tyve minutter senere udlignede Montenegro til 1-1.

Kort efter udligningsmålet fik danskerne tilkæmpet sig et straffespark som Pernille Harder sikkert satte ind bag Montenegros keeper til 2-1 efter 25 minutter. Danmark gik til pause med en føring på 2-1.

Målshow i anden halvleg

Anden halvleg var blot et minut gammel, da Stine Ballisager dukkede op i feltet og satte sin scoring ind til 3-1. Fem minutter senere var det Signe Bruun der udbyggede danskernes føring med sit mål til 4-1 efter 50 minutters spil. Kort før slutfløjt scorede Josefine Hasbo til 5-1 efter 82 minutter, som også blev det sidste mål i kampen. Kampen endte med en dansk sejr på 5-1.

Danmark vinder sin pulje suverænt med ni sejre ud af ni mulighede og skal dermed til VM 2023 som spilles i Australien og New Zealand.

STORT TILLYKKE TIL DANMARK