Ida fra Sportsefterskolen Aabybro udtaget til U16-landsholdet

0
2147

Ida Skaksen, der går på Sportsefterskolen Aabybro, er udtaget til en træningssamling med U16-landsholdet den 13.-17. september

Ida Skaksen er for første gang blevet udtaget til en rigtig landsholdssamling. Hun er akkurat blevet udtaget til en samling i Norge fra d. 13-17 september med U16-landsholdet. Ida spiller til daglig i AAB, men er samtidig startet på Sportsefterskolen Aabybro.

”Det er helt perfekt, at jeg kan blive i AAB, hvor jeg er inde i en rigtig god udvikling, samtidig med, at jeg kan få mit ønske om efterskole til at gå op i en højere enhed”, fortæller Ida.

Ida er, med sin bare 15 år, allerede rykket op i U18 truppen i AAB og i tæt samarbejde mellem AAB og SEA, kan hun få dagligdagen og træningerne til at spille sammen. De bliver transporteret til og fra træning og der tages højde for AAB-aktiviteterne i deres efterskolekalender.

”Jeg synes, det er enormt fedt, at jeg kan være elitespiller samtidig med, at jeg er i gang med det fedeste, rent skolemæssigt, år i mit liv. Det sammenhold og fede aktiviteter, som vi laver på efterskolen, er virkelig specielt og jeg glæder mig rigtig meget til, hvad der ellers kommer i løbet af det næste år”.

”Jeg synes, det er enormt fedt, at jeg kan være elitespiller samtidig med, at jeg er i gang med det fedeste, rent skolemæssigt, år i mit liv”

Med til DBUs talentsamlinger

DBU er ikke et fremmedord for Ida, for hun har været en del af DBU-systemet siden hun kom med på talentsamlingerne fra U14.

”Det er altid meget specielt at være til samling. Man er presset på den gode måde og man får lov til at spille sammen med de største talenter i Danmark”.

Ida ser frem til at prøve sig af med de pt. stærkeste 20 piger i U16 årgangen. ”Det bliver så fedt, når jeg forhåbentlig får lov til at spille min første officielle landskamp. Jeg føler mig virkelig privilegeret over at få chancen og jeg glæder mig til at vise, hvad jeg står for”. Ida har en vanvittig god fysik, et godt overblik og er teknisk stærk. Dette skal gerne være med til at sikre to sejre, når Danmarks U16-landshold skal spille mod Sverige og Norge midt i september.

Stolte

Både AAB og SEA er stolte over, at kunne sende spillere afsted til landsholdssamlinger og det vidner også om et godt samarbejde, som fungerer og som hjælper og støtter pigerne i deres udvikling og de ønsker, som de måtte have både på og udenfor fodboldbanen.

”Det kræver utrolig stor selvdisciplin at kunne fungere både som efterskoleelev og elitefodboldspiller. Ida har det rigtige mindset og vi glæder os til at se, hvor langt talentet rækker”, udtaler træner på SEA, Sine Hovesen.

”Ida er en spændende spiller, som pt. kan dække flere positioner. Hun arbejder hårdt og dedikeret og vi håber, i samarbejde med AAB, at kunne videreudvikle Idas talent, så hun kan få endnu flere oplevelser med landsholdet fremover.” uddyber Sine Hovesen.

https://www.sportsefterskolen.dk