Ny trænertrio i Fortuna Hjørring – Florentina Olar bliver spillende træner

0
1622
Florentina Olar, Bo Zinck og Mathian Bengtsson.

Fortuna Hjørring har fyret Martin Møller Kristensen efter en sløj start i Gjensidige Kvindeliga. Bo Zinck bliver ny cheftræner i en ny trio, der også tæller Fortunas anfører Florentina Olar

Martin Møller Kristensen er fortid som cheftræner i Fortuna Hjørring efter en sløj start på Gjensidige Kvindeliga, der kun har givet ni point i syv kampe. I stedet har Fortuna sammensat en ny trænertrio, der tæller en af Kvindeligaens største profiler, 37-årige Florentina Olar, der tidligere er kåret til ligaens bedste og er anfører i Fortuna.

Florentina Olar indgår i det nye trænertrio som spillende assistenttræner. Ny cheftræner bliver Bo Zinck, der senest har været chefscout i Kolding IF, men har et langt træner-cv, der tæller flere nordjyske divisionsklubber på herresiden, bl.a. Thisted FC, Jetsmark og Jammerbugt. Mathian Bengtsson, 27 år og A-licenstræner, der har været assistenttræner siden sommerpausen, fortsætter.

“Vi satser nu med en sportslig yderst velkvalificeret trio, der træder i funktion øjeblikkeligt,” siger Jakob Borup, Elitechef i Fortuna.

Spillefærdighed og optimisme

Han fremhæver Bo Zincks resultater resultater i såvel Jetsmark som Thisted.

“Han er i stand til at få herrerne til at præstere, og vi er overbevist om, at han også kan give vores kvinder den spillefærdighed og optimisme, der er påkrævet, når man vil vinde kampe,” siger Jakob Borup.

“Fantastisk bindeled”

Florentina Olar, der tre gange er blevet dansk mester og har hele 183 landskampe for Rumænien, hvor hun er anfører, på CVet, fortsætter som spiller, men er også Head of Coaching i Fortuna og skal nu også være assistenttræner for ligaholdet. Hun har i år færdiggjort en A-licenstræner-uddannelse og er i forvejen uddannet på Idræts Universitetet i Rumænien.

“Hun bliver et fantastisk bindeled mellem trup og stab,” siger Jakob Borup.

Trænertrioen gik tirsdag i gang med sit arbejde. Fortuna Hjørring møder spiller sin næste ligakamp på søndag den 16. oktober, hvor modstanderen er AGF. Kampen spilles på Vejlby/Risskov stadion kl. 12.45.