Spanien var for stærke, da U17-landsholdet missede EM

0
1237
Den danske start 11er til lørdagens kamp mod Spanien. Foto: DBU

U17-landsholdet tabte lørdag den sidste og afgørende kvalifikationskamp til Spanien. Men der er meget at glæde sig over, siger landstræner Claus Struck efter ugens kvalifikationsturnering i Serbien

Det bliver uden Danmark, når der spilles EM-slutrunde for U17-landshold den 14.-26. maj i Estland.

De danske piger kunne ellers øjne en slutrundeplads, da de lørdag løb på banen til den 3. og sidste kamp ved ugens kvalifikationsturnering i Serbien. Efter sejre over Serbien og Belarus kunne Danmark nemlig vinde kvalifikationsturneringen med en sejr over Spanien i den sidste kamp. Men spanierne var for stor en mundfuld. De vandt 3-1 på et hattrick af Ainhoa Alguacil, og derfor bliver det Spanien og ikke Danmark, som skal til Estland.

Spanien førte 2-0 ved pausen, men fem minutter før tid fik Emma Nielsen skabt lidt spænding med en reducering til 2-1. I overtiden slog Ainhoa Alguacil dog til med sin tredje scoring, og dermed var det farvel til de rødhvide.

Skabte gode muligheder

Landstræner Claus Struck gør denne status over kampen mod Spanien:

“På forhånd var det en svær lodtrækning med Spanien som den sidste hindring inden EM. Indtil videre har de vundet alle kampe med denne årgang. Vi vidste på forhånd at vi spillemæssigt ville få svært ved at dominere spillet og det viste sig at holde stik. Vi skaber alligevel gode muligheder og formår også korte perioder at presse dem til fejl. Alt i alt en meget lærerig og god kamp for os og helt sikkert meget at tage med videre i pigernes udvikling,” siger han.

“Alt i alt en meget lærerig og god kamp for os og helt sikkert meget at tage med videre i pigernes udvikling”

Det samlede resultat betyder, at Danmark ved den kommende lodtrækning til 1. runde af næste sæsons EM-kvalifikation kommer i andet seedningslag. Det er godkendt, fastslår Claus Struck.

Han mener, at de seneste kampe har vist, at der meget potentiale hos spillerne hos U17-landsholdet:

“Generelt over de seneste kampe inklusiv test kampene mod Holland er der flere spillere, der har gjort sig positivt bemærket og vist et potentiale som på sigt gøre at de kan opnå endnu mere i deres karrierer. Det er absolut det vigtigste og meget glædeligt når vi kigger fremad,” siger Claus Struck til FODBOLD FOR PIGER.

FAKTA: EM-KVAL I SERBIEN
18.marts: Danmark-Spanien 1-3
15. marts: Danmark-Belarus 3-0
12. marts:Serbien-Danmark 0-5