Pigeformand er Årets Fodboldleder: “Jeg er voldsomt beæret og stolt”

0
929
Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk.

Årets fodboldleder kåret af DBU er Claus Schreiner Andersen fra Dragør Boldklub. Han er “voldsom beæret og stolt over at hans arbejde med pigefodbold er blevet anerkendt” fortæller han til FODBOLD FOR PIGER

Af Oliver Lundgaard

Fodbolddanmark hyldes vært år med fodboldpriser. Årets fodboldleder i 2022 blev Claus Schreiner Andersen fra Dragør Boldklub, der i dagligdagen er pige- og dameformand i klubben, hvor han gør en enorm indsats for pigefodbolden i Dragør, på Amager og i resten af København.

Da FODBOLD FOR PIGER spurgte Claus Schreiner Andersen, hvordan er det at modtage sådan en pris, så var det et meget tydeligt og klart svar fra vinderen af prisen “Årets fodboldleder”:

“Som du kan se bliver jeg lige overrasket begge gange – både med prisen fra DBU København og fra hele DBU. Men det er en kæmpe stor ære, som jeg er voldsomt stolt over at modtage. Jeg er meget beæret over, at mit engagement i pigefodbold er blevet bemærket og anerkendt på den måde,” fortæller Claus og sender et cadeau videre til de frivillige:

Det er også en cadeau til os frivillige i Dragør Boldboldklub og Amager Pigefodbold, det er den klubkultur vi har, som vi ønsker at fastholde og udvikle. Fordi der er plads til at få gode ideer –  og til at føre tiltag ud i livet, hvis man sætter sig for at gøre det. Vi fastholder og støtter hinanden. Vi har i Dragør og Amager Pigefodbold forsøgt at skabe nogle rammer, hvor både fodbold og fællesskab går hånd i hånd,” forklarer Claus Schreiner Andersen.

Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk.

“Mere end 200 piger/damer som medlemmer”

Claus Schreiner Andersen blev medlem af bestyrelsen i 2022, med en særlig interesse for at give pigefodbolden de samme muligheder som drengefodbolden. Forskellige tiltag, gjorde at Dragør BK for første gang nogensinde havde mere end 200 piger/damer som medlemmer.

Det at kunne være med til at gøre en forskel for kvinde- og pigefodbold, er noget Claus Claus Schreiner Andersen er meget ydmyg omkring:

Det er noget jeg er meget ydmyg omkring, men jeg er også tændt af en ild, hvor det er vigtigt at pige/kvindefodbold får lige vilkår med drengene. Det hele begynder i bestyrelseslokalet i klubberne – og her er der nok at tage fat på. I alt for mange klubber får piger ikke samme forhold som drengene – og vi skal simpelthen arbejde for, at det bliver en vigtig indsats for alle klubber, ” fortæller Claus og fortsætter:

Det er helt vildt, at der fortsat er forskel på tildelingen af træningstider – bare helt generelle rammer. Men samtidig er pigefodbolden i fremgang – og der er mange der gør en kæmpe indsats for at fremme pigefodbolden – så vi er helt klart på rette vej. Og det er jeg glad og stolt over at være en del af,” siger Claus Schreiner Andersen til FODBOLD FOR PIGER.