Fra næste sæson: U18 DM erstattes af U19 Liga og U19 Division

0
2139
FCN's U18DM piger mod Brøndby i 2021. Foto: FC Nordsjælland.

Fra sommeren 2023 træder en ny DBU turneringsstruktur i kraft for U16 og U19 DM piger. Den nye struktur skal være med til at sikre bedre matchning og udvikling for de unge talenter

Den nuværende U18 DM-turnering bliver fra sommeren 2023 afløst af to nye U19 DM-rækker. Det blev endeligt besluttet på et møde i DBUs bestyrelse torsdag i denne uge.

Større udviklingspotentiale, bedre matching af talenter og bedre muligheder for de unge spillere er nogle af begrundelserne for den nye turneringsstruktur. Den betyder konkret, at der oprettes en U19 Liga og en U19 Division. Tilsvarende ændres den nuværende U16 DM-turnering til en U16 Liga og en U16 Division.

Ifølge Anders Gerber, Talentudviklingschef for kvinder i DBU, er den nye struktur en del af en vigtig udvikling:

”De primære formål med den nye turneringsstruktur er at sikre bedre matching til de unge talenter og at optimere transitionen fra ungdom til senior. Jeg har en forventning om, at niveauet i kampene i U19 Ligaen og U19 Divisionen vil blive højere, hvilket vil være til gavn for de spillere, der efterfølgende skal spille seniorfodbold. Derudover håber jeg også, at U16 Ligaen og -Divisionen vil have stort fokus på den enkelte spillers udvikling,” siger Anders Gerber til dbu.dk

“Jeg har en forventning om, at niveauet i kampene i U19 Ligaen og U19 Divisionen vil blive højere”

Anders Gerber, Talentudviklingschef for kvinder i DBU

Den nye struktur betyder, at de otte bedst rangerede hold i licensrangeringen vil være at finde i U16 Ligaen, mens de otte næste vil spille i U16 Divisionen, hvorefter holdene kun vil spille mod modstandere i deres givne række. Den samme inddeling vil gøre sig gældende for U19.

Licensrangeringen for de næste to år er netop blevet uddelt, det kan du læse mere om her:

Stjerner og licenser: 16 klubber får ungdomslicens til 2023-2025