U18DM-Ligaen: “Vores målsætning er at indfri den enkelte spillers potentiale”

0
2644
Privatfoto: Team Odense Q

Forårets kampe i U18DM-Ligaen er i gang og hos Team Odense Q er “vores målsætning at indfri den enkelte spillers potentiale,” forklarer holdets cheftræner Henrik Nielsen

Af Oliver Lundgaard

Team Odense Q og de andre 16 hold i U18DM-Ligaen er godt i gang med forårets kampe, hvor der i den forgangende weekend blev spillet seks kampe. Hos Team Odense Q er målsætningen for foråret klar og tydelig:

“Vores målsætning er at indfri den enkelte spillers potentiale og hele tiden give spillerne værktøjer til at dygtiggøre sig på banen, og hvordan de på bedst mulig vis håndtere alt det der også sker uden for banen,” fortæller cheftræner for U18DM hos Team Odense Q, Henrik Nielsen og understreger at:

“Gøre spillerne bevidste om, at udvikling ikke foregår i en lineær linje, men at det er en kurve der har det med at stige enormt i perioder og aftage lidt i andre. Den bevidsthed tror jeg har en yderst gavnlig effekt på spillerens udvikling og mentalitet,” forklarer Henrik Nielsen.

Privatfoto: Team Odense Q U18DM

Team Odense Q har i dette forår spillet fire kampe, hvor det er blevet til sejr mod B.93, uafgjort mod Varde og nederlag til AGF samt FC Nordsjælland. Næste hold der venter er FC THY PIGER i slutningen af april i Thy.

“Holdets udtryk er blevet markant bedre”

Opstarten for Team Odense Q har været ramt af skader og længerevarende sygdom:

“Det kan ikke undgås at have effekt, det har gjort at vi står med et point i tre kampe i stedet for fire point, som potentialet har været til. Men det gode er, at så er der andre spændende spillere, som har fået en del mere spilletid og har udviklet sig yderst positivt,” siger Henrik Nielsen til FODBOLD FOR PIGER.

Men der er også glæde at spore hos cheftræneren som glæder sig over at holdets udtryk er blevet markant bedre fra første kamp i efteråret:

“Vores defensive struktur er blevet væsentlig anderledes og forbedret, så vi nu forsvarer bedre som et hold. Jeg glæder mig meget til de resterende 9 kampe, hvor vi vil fortsætte med at ligge lag på den enkelte spiller og holdets udvikling,” fortæller Henrik Nielsen.