Lene Terp bliver ny cheftræner i Fortuna Hjørring

0
1233
Lene Terp tiltræder 1. juli som cheftræner i Fortuna Hjørring. Foto fra Fortunas hjemmeside

Lene Terp overtager 1. juli 2023 cheftræner posten fra Bo Zinck, som kom til Fortuna Hjørring i november 2022

Lene Terp, der senest har været landstræner på Færøerne, bliver ny cheftræner i Fortuna Hjørring. 50-årige Lene Terp afløser 1. juli Bo Zinck, der trods stor succes ikke har ønsket at fortsætte.

“Bo har valgt en anden fremtid, hvilket vi i Fortuna kun kan respektere. Hans stilling i Fortuna er på deltid, han ønsker ikke at skippe sit civile job, og så kunne det hele ikke harmonere med, at der også er en familie, der har krav på deres far. Vi skilles i god ro og orden og håber nu bare, at Bo kan afrunde sin indsats i Fortuna med et pokalmesterskab,” siger Torben Vandsted, formand i Fortuna a-s, i en pressemeddelelse.

Fortuna havde kontakt til Lene Terp, inden de i november 2022 ansatte Bo Zinck, der trådte til efter en trænerfyring og resultatmæssige krise i Fortuna. Lene Terp var netop var tiltrådt landstrænerjobbet på Færøerne, og derfor var hun ikke en mulighed som cheftræner dengang. Men nu er hun ikke længere tilknyttet Færøerne, og derfor har Fortuna nu fået chancen.

Skal realisere strategien

“Nu skal Lene Terp indgå som cheftræner i vores stab og sætte sit præg på den videreudvikling, som Fortuna er i. Sammen med den øvrige stab skal hun formulere og realisere klubbens strategi,” skriver Fortuna Hjørring i en pressemeddelelse, og fortsætter:

“Vi har et krav til, at vores elitehold er i toppen af dansk kvindefodbold og er med i Europa. Samtidig vil vi leve op til vores ansvar for udvikling af de unge spillere og talenter, der skal udgøre dansk kvindefodbolds fremtid. Disse krav og ønsker er vi overbevist om, bliver realiseret med Lene Terp og en dedikeret trænerstab”.

Lene Terp har som aktiv 105 landskampe, og i fem år var hun landsholdets anfører.